ΗΜΑΘΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΝ – ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ: Προγραμματικές θέσεις για την υποστήριξη των μελών

Σημαντικές θέσεις στον τομέα της υποστήριξης των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας περιέχουν οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού “Ημαθία Επιμελείν” του Τάσου Γιάγκογλου, όπως παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Συγκεκριμένα:

  • Δίκτυο παροχής εξειδικευμένης ενημέρωσης μελών για τη λειτουργία της επιχείρησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της (λογιστικά, φορολογικά, χρηματοδοτικά, εξαγωγικά θέματα, επενδυτικά προγράμματα, επενδυτικά κίνητρα, κανόνες προστασίας περιβάλλοντος, τεχνολογικές εξελίξεις, διαχείριση προσωπικού κ.ά.).
  • Ορθολογικότερη άσκηση συμβουλευτικής και γνωμοδοτικής αποστολής του Επιμελητηρίου με σχεδιασμό ενός λειτουργικού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας οικονομικών πληροφοριών (παρακολούθηση οικονομικών και επιχειρηματικών τάσεων, διερεύνηση καταναλωτικών συνηθειών εγχώριων και ξένων αγορών, μελέτη κυκλωμάτων διανομής και εξέλιξης του σχετικού ανταγωνισμού κ.ά.), σε συνδυασμό με την οργάνωση μιας ευέλικτης διαδικασίας και αμφίδρομης επικοινωνίας των μελών του Επιμελητηρίου με τη διοίκηση.
  • Υποβοήθηση εξαγωγικής προσπάθειας με τη δημιουργία ειδικής τράπεζας εξαγωγικών πληροφοριών (εξαγωγικές διαδικασίες, εξελίξεις διεθνούς ζήτησης των προϊόντων των επιχειρήσεων, αγοραστικές συνθήκες στους τόπους προορισμού, για τους ανταγωνιστές, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης εξαγωγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών κ.ά.). Οργάνωση εξαγωγικών συνεδρίων κατά την διάρκεια των οποίων θα γίνεται αναλυτική μελέτη των εξαγωγικών δυνατοτήτων και προοπτικών των κύριων εξαγώγιμων προϊόντων της περιοχής.
  • Επίσης οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό και υποδοχή ξένων μετά από προηγουμένη εμπεριστατωμένη έρευνα συγκεκριμένων ξένων αγορών αλλά και αντίστοιχων τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων. Οργάνωση ειδικών ταχύρρυθμων εκπαιδευτικών κύκλων, προκειμένου οι νέοι εξαγωγείς αλλά και στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για την καλύτερη άσκηση του έργου τους. Συμμετοχή σε περιοδικές εκθέσεις ή άλλης μορφής προβολής τοπικών προϊόντων με επικέντρωση στον κοινοτικό χώρο όπου η χώρα μας χάνει συνεχώς μερίδια (σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ).
  • Αντικειμενική παρουσίαση της λειτουργίας της οικονομίας. Παροχή συστηματικής αντικειμενικής και επικαιροποιημένης ενημέρωσης σε θέματα ρυθμών ανάπτυξης και συμβολής των διαφόρων κλάδων, φορολογική επιβάρυνση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, εξαγωγικό εμπόριο, τραπεζική χρηματοδότηση, επιτόκια, καταγραφή των εξελίξεων στον επιχειρηματικό ιστό της χώρας και κάθε περιοχής. Η λειτουργία του ΓΕΜΗ δύναται να παρέχει τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να αξιολογεί και να προβάλλει ευρύτερα σειρά πρωτογενών στοιχείων κρίσιμων για τον προγραμματισμό επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τον σχεδιασμό οικονομικών πολιτικών. Στόχος μας η ίδρυση «παρατηρητηρίου» η οποία θα δίνει νέα διάσταση στις δυνατότητες του θεσμού, στον τομέα της συγκέντρωσης και διάδοσης της οικονομικής πληροφορίας.
Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Παρουσίαση βιβλίων – Η θεολόγος – συγγραφέας Ανθούσα Κορτσίνογλου παρουσιάζει δύο έργα της
Επόμενο άρθροΠ.Ε Ημαθίας: Ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση της δράσης «10.1.04», μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα