Ηλίας Τσέχος: Στις Βάθρες Μεταμόρφωσης, 19/9/2021, Βέρμιο

Στις Βάθρες Μεταμόρφωσης, 19/9/2021, Βέρμιο Κυριακή 10ης πρωινής, από πλατεία Γιαννακοχωρίου Συνοδοιπόροι στο ταξίδι, οι πεζοπόροι Green Oliver @greenoliver.gr / Γραφείο ταξιδιών, Θεσσαλονίκης

Του Ηλία Τσέχου

Έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και ν΄ απολαύσουμε όσες χαρές χαράξαμε τόσα χρόνια στον τόπο με μεράκι και κόπο, Κυριακή 10ης πρωινής, 19/9/12021 κι από πλατεία Γιαννακοχωρίου αναχώρηση. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι και αφορμή αυτής της εξόρμησης μας, οι πεζοπόροι Green Oliver, γραφείο ταξιδίων από τη Θεσσαλονίκη.

Ασφαλτοστρωμένη η απόσταση 16 χιλιομέτρων από Γιαννακοχώρι, βαδίζουμε ευθείες 3+3 χιλιόμετρα+ 2 του νέου μονοπατιού ανηφόρας- κατηφόρας, Καταρράκτες, Βάθρες, Μαγεριά Ανταρτών, Ποίηση στη Γαλαρία, φροντισμένα μονοπάτια, γεφύρια, αράγματα στον πανέμορφο χώρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος -εξωκλησιού- τελευταίας δεκαετίας του 1800 μ.χ χτισμένο, με βρύσες, ψησταριές, καυσόξυλα, τραπέζια, δροσιές, οξιές, καστανιές. Δεν πατούμε νερά, οι εκδρομείς που θέλουν να κολυμπήσουν, ας έχουν μαγιό, ουχί νεράκια, άφθονες οι πηγές, φέρετε κρέατα για ψήσιμο, τσίπουρα, στα 1000 μέτρα ψηλά και… Χορέψτε μαζί μας!

Ο πλέον άριστος εκδρομέας, λάτρης της φύσης και πάντα ”παρών” τα τελευταία πέντε έτη, Evans Karaindros, μας τονίζει χαρακτηριστικότατα: ”Παίρνει σιγά σιγά η Μεταμόρφωση – το Ντραζίλοβο μας- το δρόμο του, ως ένας από τους αναγνωρισμένους πλέον ορεινούς προορισμούς της χώρας. Να είναι καλά ο Δημήτρης Λίγγος, ο Τάκης Σταυριανίδης, ο Στέφανος Ηλιάδης, η παρέα που τίναξε τα θεμέλια γι΄ αυτό!!! Τι σημαίνει για μένα όμως αυτό το μέρος, ευθύνεται ο αξιότιμος σιληνός Ηλίας Τσέχος, που με τις ποιητικές απαγγελίες του, το ασίγαστο κέφι του, τον εκστατικό ποντιακό χορό του και το χάρισμα να μας κάνει όλους μία παρέα γύρω από ένα τραπέζι, έδωσε και δίνει σ΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο ζωή.”

Στα 1000 μέτρα ψηλά, στο ποτάμι ”Μέγα Ρέμα”, στις Βάθρες Μεταμόρφωσης Νάουσας, στα τηλ: 23320 51124 και 6939699902… Ελάτε ν΄ αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι, να καλωσορίσουμε το Φθινόπωρο, με όλα τα μέτρα προστασίας της Φύσης, της ημετέρας προστασίας και του Βέρμιου όρους δίχως ανεμογεννήτριες.

Προηγούμενο άρθροeGaming 2021 powered by ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Το κορυφαίο gaming event στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΣημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, για αύριο 14 Σεπτεμβρίου