Ηλεκτρονικά πλέον η ασφαλιστική ενημερότητα 1.500.000 αγροτών και μη μισθωτών ασφαλισμένων

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπέγραψαν το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία γίνονται ηλεκτρονικές μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού- του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)-, διευκολύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, της χώρας.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω να εκτελούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου και χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e-ΕΦΚΑ, τις εξής έξι συναλλαγές:

1. Χορήγηση βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης για έναρξη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

2.Χορήγηση βεβαίωσης για μεταβολή δραστηριότητας

3. Χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στον e-ΕΦΚΑ

4. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας

5. Υποβολή απογραφικού δελτίου για αγρότες

6. Έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ.Βρούτσης, ανέφερε:

«Υπογράψαμε με το συνάδελφό μου υπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, μία σημαντική υπουργική απόφαση, με την οποία καταργούμε τη γραφειοκρατία μέσα από την ψηφιοποίηση μίας σειράς υπηρεσιών, που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία.

Μαζί με τον διοικητή και τα στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ψηφιοποιούμε μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, με σημαντικότερη την ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους της χώρας. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, αποτελούσε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των επιστημονικών φορέων της χώρας μας.

Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα, κανένας δεν θα χρειάζεται να πάει αυτοπρόσωπα σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να περιμένει σε ουρές για το αποδεικτικό της ασφαλιστικής του ενημερότητας. Θα μπορεί να το έχει στο γραφείο του ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση αθόρυβα, με σχέδιο, κάτω από τις οδηγίες του πρωθυπουργού, καταπολεμά καίρια τη γραφειοκρατία και λύνει χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδίου για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων από τις επιπτώσεις του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΠεραιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας την Τρίτη σε όλη τη χώρα, αλλά και τοπικές βροχές