Ηγουμενίτσα: Σύλληψη Αλβανών ζωοκλεφτών που δρούσαν στην περιοχή Φιλιατών κοντά στην ελληοναλβανικη μεθόριο

   Συνελήφθησαν, τα μεσάνυκτα στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της διεύθυνσης αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλβανοί, οι οποίοι φέρεται να είναι  μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που έκανε ζωοκλοπές σε παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Σε βάρος των συλληφθεντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, αντίστασης, απλής σωματικής βλάβης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

  Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας , των τμημάτων ασφαλείας και δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας καθώς και των Α΄ και Β΄ τμημάτων συνοριακής φύλαξης Φιλιατών, εντοπίστηκε ομάδα 5 ατόμων που κινούνταν πεζοί συνοδεύοντας δύο μουλάρια και επιχειρήθηκε ο έλεγχός τους.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου,  ένας 46χρονος  και ένας ανήλικος 16 ετών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι δράστες, με τη χρήση όπλου, έβαλαν στον αέρα και τράπηκαν σε φυγή σε δασώδη περιοχή προς το αλβανικό έδαφος ενώ οι αστυνομικοί έρριψαν προειδοποιητικές   βολές για εκφοβοισμό.

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό στο χέρι.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στο σημείο, τα δύο μουλάρια ήταν φορτωμένα με 4 σφαγμένα βοοειδή, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από στάβλο στον ‘Αγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι α δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τετράμηνο, με σκοπό της ζωοκλοπές από παραμεθόριες περιοχές του δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφαιρούσαν βοοειδή από στάβλους ή χωράφια, τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν, ζωντανά ή θανατωμένα, με μουλάρια στην Αλβανία προς πώληση.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης. εμπλέκονται σε τρεις ακόμα υποθέσεις ζωοκλοπής το 2019 και συγκεκριμένα το διάστημα,   από 10 έως 29 Αυγούστου, πήραν από  στάβλο τρία βοοειδή,   από χορτολιβαδική έκταση στην Κώτσικα Φιλιατών,επίσης   τρία ζώα, ενώ από 11 έως 12 Δεκεμβρίου, από το Κερασοχώρι Φιλιατών,έκλεψαν πέντε μοσχάρια.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μία κυνηγετική καραμπίνα με δύο φυσίγγια, την οποία έφερε ο 46χρονος,τα 2 μουλάρια, την ποσότητα κρέατος,ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓαλλία: Τα λείψανα ενός άνδρα βρέθηκαν στο στομάχι ενός καρχαρία
Επόμενο άρθροΕπιδείνωση του καιρού το Σάββατο, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, χιόνια και βοριάδες