ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Λάρισα – Κάτοικοι απέκλεισαν συμβολικά τις σιδηροδρομικές γραμμές στο σημείο όπου την Πέμπτη σκοτώθηκε 10χρονος.

Σε αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στο σημείο όπου την Πέμπτη αμαξοστοιχία παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 10χρονο Ρομά προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής με την συμμετοχή του δήμου Λαρισαίων.

Δείτε την είδηση στο βίντεο:

Κάτοικοι και δήμος, ζητούν από τον ΟΣΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διάβαση των πεζών από τις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς η περίφραξη στο σημείο εκείνο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης,  παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων, και δήλωσε την στήριξη στα αιτήματα τους  για τα προβλήματα του οικισμού. Επίσης διευκρίνισε πως η πόλη διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές να φύγουν εκτός πόλης, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε επαφή με την διοίκηση του ΟΣΕ ώστε να βρεθούν συνολικές λύσεις.

Από εκεί και πέρα ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε πως μέχρι να γίνει η μετατόπιση των γραμμών θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλή διέλευση των τρένων μέσα από την πόλη, ενώ ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους φορείς ώστε να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός στη περιοχή της Νέας Σμύρνης.

«Ζήτησα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ, να κάνουν αυτοψία και να δούμε τι έργο χρειάζεται να γίνει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Καταλαβαίνω ότι άλλα θύματα στη πόλη δεν μπορούμε να έχουμε. Πρέπει να υπάρχουν λύσεις και αυτές τις λύσεις ο δήμος Λάρισας τις απαιτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομα Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης δήλωσε πως οι κάτοικοι θα πάνε χέρι-χέρι με τον δήμο σε όλους τους φορείς, διεκδικώντας να γίνει σωστή περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών, μέχρι να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έργα που θα λύσουν συνολικά το πρόβλημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκδηλώνοντας την αγανάκτηση τους για το άδικο χαμό του 10χρονου παιδιού στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζήτησαν να βελτιωθεί η κατάσταση και στην υπόγεια διάβαση που υπάρχει στο σημείο, η οποία όταν βρέχει πλημμυρίζει και είναι δύσκολη η διέλευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚ. Γαβρόγλου: Από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα
Επόμενο άρθροΜια νύχτα στη «φωλιά» των Apache της Αεροπορίας Στρατού