Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας αναβίωσε τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. – Βίντεο-φωτό

Οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, πραγματοποίησαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια πανέμορφη εκδήλωση  για τους μαθητές και τις μαθήτριες με θέμα την αναβίωση των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή μέσα από δραστηριότητες, κολάζ και παιχνίδια με τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων και τα αγωνίσματα στα οποία έπαιρνα μέρος οι αθλητές.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Χαλαστάνη  και έπειτα οι μαθητές σε ρόλο αρχαιολόγου ανακάλυψαν μέσα στην άμμο μικρά κομμάτια τα οποία συναρμολόγησαν για να αποκαλυφθεί η απεικόνιση ενός αγγείου της εποχής. Έτσι έμαθαν πως οι πληροφορίες που γνωρίζουμε σήμερα για τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες προκύπτουν από τις ανασκαφές. Στην συνέχεια με μεγάλη προθυμία ένωσαν και κόλλησαν έγχρωμα κομμάτια ώστε να δημιουργηθεί το κολάζ των αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά στα αγωνίσματα που ακολούθησαν. Αρματοδρομίες, δίσκος, άλμα με αλτήρες, ακόντιο, στάδιος δρόμος ιπποδρομίες και πολλά ακόμη αγωνίσματα υπό τον ήχο του Ολυμπιακού  Ύμνου συνοδευμένο με τύμπανο αναβιώθηκαν στην εκδήλωση. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η αναπαράσταση του ανάμματος της δάδας με την ιερή φλόγα, η λαμπαδηδρομία και ο όρκος των αθλητών.

  Τα παιδικά γέλια και οι φωνές πλημμύρισαν πραγματικά την αυλή του σχολείου.

 Συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας για την όμορφη ημέρα που χάρισαν στα παιδιά και στα ίδια για την υπέροχη προσωπικότητα τους  που κέρδισαν αμέσως την καρδιά μου.

Δείτε  τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Φωτό:

Προηγούμενο άρθροΣταυρός Ημαθίας: 7ος Ποδηλατικός Γύρος Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 – Σας περιμένουμε!!!!!
Επόμενο άρθροΚλειδί Ημαθίας: Φωτιά σε κουζίνα σπιτιού, με σημαντικές υλικές ζημιές. – βίντεο-φωτο