Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φανή Γιωτάκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

Με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φανή Γιωτάκη, ξεκινώντας σειρά συναντήσεων που θα έχει αρχικά με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στη συνέχεια με υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και των αγροτών της Π.Ε. Ημαθίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα και το Δήμο Αλεξάνδρειας ειδικότερα. Ο κ. Γκυρίνης ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή για την υφιστάμενη κατάσταση και για τις ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη σχέση του κράτους με τους Ο.Τ.Α..

Φανή Γιωτάκη και Παναγιώτης Γκυρίνης

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου Αλεξάνδρειας με προσωπικό (αφού οι προσλήψεις νέων εργαζομένων ουσιαστικά είναι ελάχιστες και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες για προσωπικό) καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της μειωμένης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από κρατικούς πόρους – μείωση που φτάνει μέχρι και το 65% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια (ενώ έχουν παραχωρηθεί αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς την ανάλογη αύξηση των πόρων).

Επίσης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ενημέρωσε την υποψήφια βουλευτή για τις ενέργειες του Δήμου  σχετικά με τον σχεδιασμό για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και στη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών, για το θέμα της ανάπτυξης και ολοκλήρωσης έργων αγροτικής οδοποιίας καθώς και για τα υπό εξέλιξη και υπό σχεδιασμό έργα στην πόλη της Αλεξάνδρειας και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Φανή Γιωτάκη και Παναγιώτης Γκυρίνης 1

Η κ. Γιωτάκη ευχαριστώντας τον κ. Γκυρίνη για την πρώτη αυτή συνάντησή τους, την οποία χαρακτήρισε πραγματικά εποικοδομητική κι όχι απλά εθιμοτυπική, δήλωσε τη διαθεσιμότητά της να κινηθεί προς την κατεύθυνση της προώθησης θεμάτων που αφορούν το Δήμο Αλεξάνδρειας,  αφού πεποίθησή της είναι πως η συνεργασία με όλους τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι από κοινού δυναμικές και συντονισμένες διεκδικήσεις – σε κεντρικό επίπεδο – είναι ο μοναδικός δρόμος ώστε να λυθούν προβλήματα των Δήμων και η Ημαθία να περάσει σε ένα νέο στάδιο, αυτό της ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν “δεν ανησυχεί” μήπως η κατάσταση στο Ισραήλ εξελιχθεί σε εμφύλιο
Επόμενο άρθροΥπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: 748.709 ο αριθμός των νόμιμα διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα