Η Βουλή των Ελλήνων απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος του σώματος παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Προέδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια ως εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασ. Πάλμα, τον Εκπρόσωπο Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού Ιάκωβο, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Δ. Χούπη, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη (Α/ΓΕΑ), Γεώργιο Κωστίδη (Α/ΓΕΣ) και Ελευθέριο Κατάρα (Α/ΓΕΝ), των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και της ανώτατης ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος.
Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροLife: Απέκτησαν τα δικαιώματα θήρευσης σε δάσος για να προστατεύσουν την άγρια ζωή
Επόμενο άρθροΘήβα: Στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου ο Στ. Κασσελάκης