Η υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες ημέρες κι αφορά τη σχέση του διευθυντή του Διπλωματικού του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, με μια Τουρκάλα που καταγγέλλεται για κατασκοπική δράση, ασφαλώς κι είναι μια καυτή πατάτα που καλείται να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υπόθεση δεν απασχολεί για πρώτη φορά την δημοσιότητα, αφού πολλά ακούγονταν από τότε κι είχαν γίνει αναφορές και στη Βουλή (Ανδρέας Λοβέρδος – Άδωνις Γεωργιάδης) αλλά και στη ενημέρωση των δημοσιογράφων με ερωτήσεις στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλος.
Την υπόθεση επανέφερε στο φως της δημοσιότητας ο Απόστολος Δοξιάδης, κορυφαίο στέλεχος της στοχευμένης εκστρατείας του 2016, προκειμένου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Κι όλοι θυμόμαστε πως όταν η ελληνική Δικαιοσύνη τους παραχώρησε πολιτικό άσυλο, ο Ερντογάν έξαλλος ωρυόταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον κορόιδεψε αφού του είχε υποσχεθεί ότι θα τους παραδώσει!!! Κάτι που ουδέποτε διαψεύστηκε, ακόμη και για τα μάτια του κόσμου…
Ο Απόστολος Δοξιάδης λοιπόν, κατήγγειλε ότι εκτός από την ανάρμοστη σχέση ενός κυβερνητικού στελέχους που βρίσκεται σε κομβική θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, με κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας, το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ύποπτη για κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδας!
Ο Απόστολος Δοξιάδης αναφέρει την ενδεικτική και κρίσιμη μαρτυρία του Ναυτικού Ακολούθου στην Τουρκική Πρεσβεία, πλοιάρχου Halit Tunc, που απέδρασε από την Αθήνα στη Δύση, αμέσως μετά το δήθεν πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν!
Προσέξτε: «Λίγο καιρό αφότου έφυγα από την Αθήνα για την Ευρώπη, μου τηλεφώνησε η σπιτονοικοκυρά μου για να μου πει ότι κάποια κυρία Feyza Barutçu, που δήλωσε στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας ήρθε στην πολυκατοικία μας και ζήτησε πιεστικά να της ανοίξει το διαμέρισμά μου για να το ψάξει. Όταν η σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε, η Barutçu υπήρξε άκρως φορτική και απειλητική, λέγοντας ότι ήμουν τρομοκράτης, και η σπιτονοικοκυρά είχε υποχρέωση να της ανοίξει. Εκείνη δεν ενέδωσε. Την επομένη η Barutçu επανήλθε, με τον υφιστάμενό της Altay Ceylanoglu, και φορτικά πίεζαν και οι δύο τη γυναίκα να ανοίξει την πόρτα, πάλι επικαλούμενοι την τρομοκρατία. Η καλή σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε πεισματικά, λέγοντας ότι δεν θα ανοίξει αν δεν υπάρξει ένταλμα έρευνας από την Ελληνική Εισαγγελία».
Αυτά έγιναν τότε. Η δε Feyza Barutçu διατηρούσε και διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα. Τότε και τώρα.
Θα πει κάποιος: Καλά διώκονται οι προσωπικές σχέσεις; Διώκονται τα συναισθήματα των ανθρώπων; Όχι φυσικά. Τουλάχιστον σε μια αστική –φιλελεύθερη δημοκρατία σαν τη δική μας. Αυτό θα συνέβαινε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, στη χώρα του σχεδόν δικτάτορα Ερντογάν.
Όμως, μπορεί να μη διώκονται οι στενές επαφές των ανθρώπων, μα δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Τουρκάλα διπλωμάτης και σύντροφος του διευθυντή του Διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, είχε ύποπτες δραστηριότητες στη χώρα μας.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό κι αυτές οι καταγγελίες για την Τουρκάλα διπλωμάτη, αφενός οφείλουν να ερευνηθούν κι αφετέρου να ξεκαθαριστούν δημοσίως οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα. Σε συνδυασμό με το ότι ποτέ δεν μάθαμε τι ειπώθηκε ανάμεσα στον ίδιο και στον Ερντογάν, σ’ εκείνη τη περιβόητη πολύωρη μοναχική τους συνάντηση!
Η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, πολύ περισσότερο αφού είναι πιθανόν να έχουν διαρρεύσει πληροφορίες οιασδήποτε μορφής και κρισιμότητας…
Κάτι τελευταίο: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που επιλέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα ως διευθυντής του Πολιτικού του γραφείου ήταν κατώτερο στέλεχος της Διπλωματικής υπηρεσίας και δεν ήταν πρέσβης, που είθισται να είναι όποιος καταλαμβάνει αυτή τη θέση. Τι, πού και πώς, ουδέποτε έμαθε η κοινή γνώμη αφού προφανώς αρκούσε το … ηθικό πλεονέκτημα της ΠΦΑ!