Η τοξικότητα κι η μιζέρια του «όχι» σε όλα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Στον τόπο του εγκλήματος του 2014 επέστρεψε χθες και σήμερα ο Τσίπρας. Όχι δεν μπορεί να τάξει εκ νέου το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε να εγκαινιάσει πάλι … μουσαμάδες στο μετρό. Αλλά όπως και να το κάνουμε έχει ενδιαφέρον η εμφάνισή του ως ηττημένος κατά κράτος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Τσίπρας, όπως συστηματικά άλλωστε η Αριστερά, λέει «όχι» σε όλα! Βαφτίζει τα πάντα … έργα διαπλοκής και βιτρίνας και καθάρισε… Ξεχνάμε ότι η Αριστερά φώναζε «όχι» στη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Συγγρού, τη δεκαετία του ’70; Ξεχνάμε ότι η Συγγρού (σε γενικές γραμμές ακόμη και σήμερα) είναι τελικά ο μόνος δρόμος που δεν δημιουργείται «μποτιλιάρισμα»; Ξεχνάμε ότι έλεγε «όχι» στο μετρό; Που άλλαξε τη ζωή της μισής Ελλάδας;  Ξεχνάμε ότι είπε «όχι» στην ανάπλαση της Αθήνας με το γκρέμισμα (πλην ενός για συναισθηματικούς και ιστορικούς λόγους) των προσφυγικών της Αλεξάνδρας;  Κι έτσι μένουν ακόμη, κουφάρια μιας εποχής γεμάτης δράμα., αίμα και κλάμα. Ξεχνάμε ότι αυτό το αίσχος το κρύψαμε με μουσαμάδες στους Ολυμπιακούς της Αθήνας; Ξεχνάμε τους… κορμοράνους που επικαλέστηκε η Αριστερά για να μη γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που θ’ άλλαζε όλη την Αθήνα; Ξεχνάμε ότι αντέδρασαν κι είπαν «όχι» στο μεγάλο διεθνές κωπηλατοδρόμιο στην Υλίκη, επειδή έλεγαν ότι εκεί κοντά είχε γίνει μια μάχη του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και θα βεβηλωνόταν η …ιστορική μνήμη;  Ξεχνάμε τα «όχι» στην Cosco, στις μεγάλες επενδύσεις του Ελληνικού, της Ρόδου, της Κέρκυρας, των Σκουριών;

Τώρα, λοιπόν, η Αριστερά οργίλη κλαίει για το Μετρό Θεσσαλονίκης.  Το οποίο είχε … εν χορδοίς και οργάνοις  …εγκαινιάσει… και τώρα κατελήφθη από αρχαιοπληξία! Επειδή η κυβέρνηση θ’ απομακρύνει κι ύστερα θα επανατοποθετήσει στους σταθμούς όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα. Κλαίει ο Τσίπρας όταν  υπέρ αυτής της ενέργειας τάσσονται όλοι. Ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος και σύσσωμοι οι  παραγωγικοί φορείς Όλοι αυτοί προφανώς θέλουν το κακό της πόλης τους.  Όλοι πλην ΣΥΡΙΖΑ, Μπουτάρη και κάποιων ξέμπαρκων …επιτροπών κατοίκων που δεν  ψήφισε κανένας και δεν εκπροσωπούν κανέναν.

Μα έτσι έχει μάθει να κάνει η Αριστερά. Εν συνόλω. Κι ο Τσίπρας βεβαίως βεβαίως! Ο οποίος μπορεί να πλασάρεται ως σοσιαλδημοκράτης, αλλά είναι το μίζερο 3%…  του «όχι» σε όλα…

Ουδείς πλέον έχει αμφιβολία ότι η ΣΥΡΙΖΑ του 3-4%, καταγόμενος και συνδεδεμένος με το ΚΚΕ αλλά και τον τροτσκισμό και τον αναρχισμό, διαθέτει όλους τους νοσογόνους και τοξικούς παράγοντες που διαθέτουν όσοι βρίσκονται Αριστερά του Κέντρου. Εξ ου και επαγγέλλεται ανοησίες! Κι ανεφάρμοστα δόγματα κι ιδεοληψίες!

Ο Τσίπρας και το κόμμα του, λοιπόν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μικρογραφία του καθεστώτος που θα ήθελαν να εγκαταστήσουν: Αυταρχισμός και παραμύθι από τη μια, οχλοκρατία κι άρνηση από την άλλη.

Μα τώρα πια ξέρουν οι πάντες…