Η σιωπή για τα Γλυκά Νερά & οι Μπαλάσκες – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η θλιβερή ιστορία της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά είναι ικανότατος λόγος για να δεσπόζει στην κορυφή της επικαιρότητος. Μια καλή ιστορία βούτυρο στο ψωμί των τηλεοπτικών καναλιών, με μια νεκρή νέα κοπέλα, δίπλα το βρέφος της, στην αυλή το κομματιασμένο σκυλί της και τον συζυγοκτόνο να επιχειρεί να σκηνοθετήσει σπίτι τους μια ληστεία! Ομολογουμένως είναι τηλεοπτική πρόκληση, ειδικά για ανθρώπους που δεν διστάζουν να σκυλεύουν παντού. Το έχουμε δει επανειλημμένως.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί τα κανάλια δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να μεταδίδουν εικόνες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να μιλάνε με σχετικούς κι ασχέτους. Ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι (Αστυνομία ή συνήγοροι υπεράσπισης) διέρρευσαν στοιχεία της ανάκρισης και το …προσωπικό ημερολόγιο της δολοφονημένης κοπέλας!

Προσέξτε: Έχουμε δει ένα σωρό αστυνομικούς συντάκτες. Έχουμε δει κι ακούσει ιατροδικαστές. Ψυχολόγους! Ψυχιάτρους! Δημοσιογράφους! Παλιούς δημοσιογράφους για να μας θυμίσουν παλιά εγκλήματα! Γείτονες στην Αλόννησο! Γείτονες στα Γλυκά Νερά! Δημοτικούς άρχοντες! Συγγενείς της δολοφονημένης! Φιλοζωικές οργανώσεις! Συγγραφείς μυθιστορημάτων! Μανάδες άλλων δολοφονημένων κοριτσιών! Παλιούς αστυνομικούς! Συμβούλους γάμου! Ηθοποιούς!!! Γιατρούς! Είδαμε φωτογραφίες, βίντεο, εικόνες με τον δολοφόνο να κρατά το μωράκι του, να αγκαλιάζει την πεθερά του, να κλαίνε…

Ε αρκετά! Ειδικά η τηλεόραση πέφτει κάθε ημέρα και πιο χαμηλά. Κυνηγάει το διαδίκτυο και ουσιαστικά αυτοκτονεί! Δεν το βλέπουν; Δεν το καταλαβαίνουν οι ιθύνοντες τα κανάλια; Δεν μαθαίνουν ότι όλο και περισσότεροι νεοέλληνες κατευθύνονται προς μεγάλες πλατφόρμες του εξωτερικού ή σε συνδρομητικά κανάλια; Δεν βλέπουν ότι οι τηλεθεατές και καταναλωτές τους φτύνουν;

Μα δεν βαριέσαι, κάποιοι νοιάζονται μόνο για τηλεθεάσεις και για το προσωπικό τους «μπαγιόκο». «Δηλητηριάζεται» η κοινωνία και πέρα βρέχει. Αρκεί να γίνεται η δουλειά… Ξεχάσαμε –σε πολιτικό επίπεδο- πόσο καιρό υπήρχε ΜΟΝΙΜΟ ερώτημα σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή και σταθμό, που έγραφε «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»; Ποιος λογοδότησε για τον λαϊκισμό αλλά και την επήρεια τμήματος της κοινωνίας σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που πληρώσαμε όλοι πανάκριβα;

Κάτι ακόμη: Όλοι οι «ερμηνευτές» των πρώτων ημερών της φριχτής δολοφονίας είναι πια αναξιόπιστα πρόσωπα. Αυτόκλητοι Πουαρό, προπέτες «εισαγγελείς», εκπρόσωποι κομμάτων, ελαφριοί φελλοί των πρωινάδικων, τοξικοί άνθρωποι. Το τι ανοησίες ακούσαμε δεν λέγεται!

Κι αν όλους αυτούς τους καλούσαν ανεπαρκείς παρουσιαστές κι οι όπισθεν αυτών δημοσιογραφικοί μηχανισμοί κι έλεγαν τις αηδίες τους, δεν μπορεί να γίνουν κατανοητές οι συνεχείς προσκλήσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών! Η ιδιότητά τους είναι συνδικαλιστική, άρα η δημόσια παρουσία τους νομιμοποιείται ΜΟΝΟ για συνδικαλιστικά ζητήματα. Κι όχι για να μοιράζουν πληροφορίες ή να εκφράζουν θέσεις για αστυνομικές υποθέσεις.

Συνεπώς κάποιος και με κάποιο τρόπο πρέπει να μαζέψει τους «Μπαλάσκες» που στην αρχή πληροφορούσαν ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί Τύφλα νάχει ο Λούι Ντε Φινές! Χώρια που μετά μας υποδείκνυαν τι έπρεπε να κάνει ο φονιάς για να μπει λιγότερο φυλακή!!!

Αρκετά με όλους!

Δεν το καταλαβαίνουν ίσως αλλά αποτελούν τρανταχτά παρακμιακά φαινόμενα.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021
Επόμενο άρθροΒρετανία: Σώστε το Καλοκαίρι Μας: Βρετανοί πιλότοι καλούν τους πολιτικούς να διασώσουν την ταξιδιωτική βιομηχανία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.