Η… Ψύμιθος και οι… μακάκες! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγα χρόνια, τέτοιες ημέρες ήταν πάλι, κυκλοφόρησε στα social media το παραμύθι ενός γελοίου τύπου της Αριστεράς, συμφώνως με το οποίο μια προσφυγοπούλα –η μικρή Μαρία- πέθανε από δάγκωμα σκορπιού, επάνω σε μια μικρή νησίδα στον Έβρο! Το παραμύθι τον κατάπιαν αμάσητο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που άρχισαν να καταριούνται την κυβέρνηση, που ανάλγητη ως ήταν, άφησε ένα παιδί να πεθάνει. Χώρια που αυτή η ιστορία έθεσε σε τεράστιο κίνδυνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφορικά με την κυριότητα της νησίδας που… πέθανε η μικρή Μαρία!

Έγιναν έρευνες, ανακρίσεις, επενέβησαν διεθνείς οργανισμοί, χαμός! Τελικά αποδείχτηκε ότι ο γελοίος αυτός τύπος έλεγε ψέματα για δικά του οφέλη μέσω διαφόρων ΜΚΟ και φιλοπροσφυγικών οργανώσεων.

Αποδείχτηκε και κάτι ακόμη: Πόσο μακακισμένα ς είναι μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, πόσο αμόρφωτοι και αφελείς είναι πολλοί Έλληνες. Σε βαθμό επικινδυνότητας.

Τα ίδια είδαμε –και βλέπουμε ακόμη- με τις θεωρίες συνωμοσίας για το δυστύχημα των Τεμπών, όπου πρωταγωνιστούν ακόμη και …πολιτικοί!!

Τα ίδια και προσφάτως με την… Ψύμιθο! Όπου ένας τύπος έγραψε στο  Twitter ότι σ’ αυτό το νησί έγινε …χαμός το εφετινό καλοκαίρι! Κι ω του θαύματος τον ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, αμόρφωτοι, αγεωγράφητοι, πραγματικοί μακάκες! Ακολούθησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι πληροφοριών για την … μαγική  Ψύμιθο! Άλλος έγραφε για τις υπέροχες παραλίες του νησιού, άλλος για τα καταλύματα, άλλος για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, άλλος για τις υπέροχες ταβέρνες του νησιού κι άλλος για την έλλειψη νερού! Άλλος έγραψε ότι στο μικρό νησί αποβιβάστηκε η ΑΑΔΕ αφού δεν τολμά να πάει σε Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ κάποιος ανακάλυψε ότι εκεί γύρισε η Σοφία Λόρεν την ταινία «το ρόδο του Αυγούστου», το 1963. Εν τω μεταξύ, κάποιος άλλος έγραψε ότι δεν υπάρχει γιατρός στο νησί, αλλά αυτό το γεγονός δεν νοιάζει τον… Μητσοτάκη και τον Άδωνι!

Ποιο είναι το ζήτημα; Ότι τέτοιο νησί ΔΕΝ υπάρχει! Κάτι που θα μπορούσε κάποιος να διαπιστώσει με μια απλή περιήγηση στις μηχανές αναζήτησης. Όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έγραφαν κι αναδείκνυαν κάτι που δεν υπάρχει. Κι έβριζαν κιόλας…

Πώς μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει όλους αυτούς; Απλώς αγράμματους, αμόρφωτους, αστοιχείωτους; Ή όλα αυτά και μακάκες μαζί; Κι όλοι αυτοί δεν θα πάνε αύριο να ψηφίσουν και σε τελική ανάλυση καθορίσουν και τη ζωή των άλλων;

Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι πια να γίνει τσουνάμι ένα ψέμα που θα πετάξει κάποιος και μερικοί θα το εκλάβουν ως αληθινό, χωρίς καμιά επεξεργασία και σκέψη.

Τι στα κομμάτια; Εμείς είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου;  Είναι δυνατόν να βλέπουν κάποιοι στον χάρτη την…  Ψύμιθο και τις παραλίες της, ως να βλέπουν την Μύκονο ή τη Μήλο;  Είναι δυνατόν να εμφανίστηκαν επιτήδειοι που πωλούσαν … φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ψύμιθο και κάποιοι έσπευσαν να… αγοράσουν;

Το ερώτημα παραμένει, όπως τότε με τη Μαρία στον Έβρο και τα τόσα fake news του διαδικτύου: Πόσο μακάκες είμαστε τελικά; Και πόσο αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει την πολιτική, πνευματική, κοινωνική, οικονομική και τελικά προσωπική μας ζωή;

Ας απαντήσουν οι ειδικοί κι οι επιστήμονες…

Προηγούμενο άρθροΜπάμιες με καπνιστό τόνο – Μια διαφορετική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΚ. Κυρανάκης: Με το νομοσχέδιο ξεμπλοκάρουν χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων-Το 2025, η Ελλάδα επιτέλους θα έχει κτηματολόγιο