Η προεκλογική εκδήλωση της Εθνικής Δημιουργίας στο Βελλίδειο

Με την παρουσία του προέδρου, Θάνου Τζήμερου, του αντιπροέδρου, Φαήλου Κρανιδιώτη του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας, Βασίλη Τσιάρτα, και εκατοντάδων μελών του συνασπισμού, η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ολοκλήρωσε τον κύκλο των δημόσιων εκδηλώσεών της στη Μακεδονία.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης εστίασε σε θέματα ασφάλειας, τάξης και εφαρμογής των νόμων. Σήμερα, είπε, το έγκλημα είναι μια συμφέρουσα επαγγελματική δραστηριότητα, διότι δεν τιμωρείται ή τιμωρείται ελάχιστα. Η αστυνομία συνήθως είναι παρατηρητής με δεμένα τα χέρια από την φοβικότητα της πολιτικής ηγεσίας και τους εντελώς παράλογους κανόνες εμπλοκής. Ο εκπαιδευμένος αστυνομικός, φορώντας κάμερες στην στολή, θα πρέπει να μπορεί να εξουδετερώνει τους επικίνδυνους κακοποιούς χρησιμοποιώντας κάθε αποτρεπτικό μέσο, ακόμα και το όπλο του. Η Εθνική Δημιουργία προτείνει την εφαρμογή του αμερικανικού συστήματος «three strikes and you’re out», δηλαδή σε περίπτωση υποτροπής, ο παραβατικός να τιμωρείται πολύ αυστηρότερα, και αν διαπράξει το ίδιο έγκλημα τρίτη φορά, η ποινή να φτάνει ακόμα και τα ισόβια. Πρότεινε ιδιώνυμο αδίκημα για την καταστροφή ή τον βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής της ποινής. Μόνο έτσι, τόνισε, μπορούν να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από τα εγκληματικά στοιχεία. Αν οι πρώτοι, που θα συλληφθούν για βανδαλισμό του χώρου στον οποίον σπουδάζουν και έχει πληρωθεί από τα χρήματα του φορολογούμενου, βρεθούν στη φυλακή και τους αφαιρεθεί η φοιτητική ιδιότητα, η επαναστατική γυμναστική θα κοπεί μαχαίρι.

Ο Βασίλης Τσιάρτας προέτρεψε τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά και να έχουν το θάρρος να διατυπώνουν τη γνώμη τους, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί η αριστερά στον δημόσιο λόγο. Είπε ότι η χώρα μας απειλείται από την εθνομηδενιστική αριστερά, τα κινήματα του δικαιωματισμού και, ταυτόχρονα, από την εισβολή πλήθους μεταναστών, που όχι μόνο δεν υιοθετούν τις αξίες μας, αλλά θέλουν να τις καταλύσουν.

Ο Θάνος Τζήμερος συνέκρινε τις πορείες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. Οι δύο χώρες μπήκαν μαζί σε μνημόνια το 2010, όμως Ιρλανδοί σε τρία χρόνια ανόρθωσαν την οικονομία τους και σήμερα καλπάζουν. Η Ιρλανδία είναι η πιο παραγωγική χώρα στον κόσμο, με 128,2 δολάρια παραγόμενο ΑΕΠ ανά ώρα εργασίας, πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου του ΟΟΣΑ ($53,6). Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις με 33,2 δολάρια. Ξεπερνάει μόνο το Μεξικό, τη Χιλή και την Κολομβία. Οι εξαγωγές της Ιρλανδίας αντιπροσωπεύουν το 85% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. 5 εκατομμύρια Ιρλανδοί, σε μια χώρα με τη μισή περίπου έκταση της Ελλάδας, παράγουν τρόφιμα που μπορούν να θρέψουν 36 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σημαίνει χρήμα στις τσέπες των πολιτών, αλλά και στα κρατικά ταμεία. Το αποτέλεσμα είναι η Ιρλανδία να έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. (4,4% με στοιχεία Ιανουαρίου 2023), ενώ η Ελλάδα, με την «εργατοπατερική» αντίληψη, έχει το μεγαλύτερο (13,3%), που, στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο μεγάλο, καθώς μειώνεται πλασματικά με τα προγράμματα “απασχολούμενων” του ΟΑΕΔ. Οι Ιρλανδοί ξέρουν ότι η μεγαλύτερη εξασφάλιση για έναν εργαζόμενο είναι να έχει κέρδη η εταιρεία του. Προστατεύοντας τα κέρδη, προστατεύουν και τους εργαζόμενους. Στην Ελλάδα αυτό θεωρείται «μετωπική επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων, για τη διασφάλιση της υψηλής κερδοφορίας του κεφαλαίου» όπως έγραφε ο «Ριζοσπάστης» στις 30/5/2004 κατακεραυνώνοντας τις ιρλανδικές μεταρρυθμίσεις. Το 2004 το μέσο ετήσιο εισόδημα του Ιρλανδού ήταν 42.013 ευρώ. Στην Ελλάδα, ήταν 20.775 ευρώ. Η «μετωπική επίθεση του κεφαλαίου» στην Ιρλανδία, το πήγε, το 2021, στις 51.676 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα με τους εκ Περισσού λαϊκούς αγώνες που… απέκρουσαν την μετωπική επίθεση του κεφαλαίου κατρακύλησε, το 2021, στα 16.235 ευρώ.

Ο Θάνος Τζήμερος πρότεινε την υιοθέτηση γραμμικού φόρου (FLAT TAX) 15% και 15% ΦΠΑ (με 9% στα είδη πρώτης ανάγκης), σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από την πηγή των εισοδημάτων. Από τα έσοδα θα αφαιρούνται και θα εκπίπτουν από το φορολογητέο πόσο όλα τα έξοδα. Έτσι θα εξαφανιστεί η φοροδιαφυγή, διότι θα καταστεί ασύμφορη. Οι πάντες θα έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Θάνος Τζήμερος, είναι ένα πολύ φτωχό κράτος για τις δυνατότητές της. Η Νότια Κορέα έχει δεκαπλάσιο ΑΕΠ από εμάς, μολονότι κάποτε ήταν πολύ φτωχότερη. Το οθωμανσοβιετικό μοντέλο που έχουν υιοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας παράγει μιζέρια. Ανάπτυξη δεν έρχεται με υπερφορολόγηση και επιδόματα αλλά με απελευθέρωση της οικονομίας από το κρατικό «νταβατζιλίκι». Η ελληνική ναυτιλία είναι παράδειγμα τού τι μπορεί να καταφέρει ο Έλληνας όταν το κράτος τον αφήσει ελεύθερο να ξεδιπλώσει τις ικανότητες και ταλέντα του.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στη Βουλή, όλες τις προτάσεις της, θα τις υποβάλει υπό μορφή νομοσχεδίων αναγκάζοντας τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟ Ευρωβουλευτής ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης για την συνέχιση της κράτησης του κ. Μπελέρη
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Κυριάκου Βελόπουλου στις Σέρρες