Η πολιτική παρακμή βγάζει γλώσσα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγες ημέρες, ο Προκόπης Παυλόπουλος πήγε στο… Κομμένο της Άρτας και σε ένα από τα γνωστά του λογύδρια μας είπε  με τον δικό του τρόπο ότι για τις υποκλοπές …φταίει ο Μητσοτάκης.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ταυτοχρόνως, ούτε συνεννοημένοι να ήταν, οι Άρης Σπηλιωτόπουλος. Σάββας Τσιτουρίδης και Ευάγγελος Αντώναρος εμφανίστηκαν ισχυριζόμενοι περίπου τα ίδια. Όλους τους έχει στείλει η κοινωνία σπίτια τους και χωρίς ρόλο πια περιφέρονται εδώ κι εκεί,  με πλούσια προβολή σε  έντυπα και ιστοσελίδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γηραιός Αντώναρος μάλιστα, θεωρεί σίγουρη την αντικατάσταση Μητσοτάκη και μας πληροφόρησε  ότι αυτή  θα έχει  …άρωμα γυναίκας. Σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη, ερμηνεύτηκε ως φωτογραφία των τάσεων κι επιδιώξεων της συνιστώσας.

Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι κάθε νοήμων άνθρωπος που ακούει κάτι, αναρωτιέται ποιος το λέει προκειμένου να το αξιολογήσει,  στην συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός όλων των άλλων ο πρώην πρόεδρος αποδεικνύει κι ότι κρατά μανιάτικο στον Μητσοτάκη ότι δεν του ανανέωσε την προεδρική θητεία.

Ο άνθρωπος που επί των ημερών του στην κυβέρνηση Καραμανλή έβλεπε ως Νέρων να καίγεται η Αθήνα χωρίς ν’ αντιδρά, ο άνθρωπος που υπέγραψε περισσότερους από 800 χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο – χρεοκοπία σου λέει μετά- ο άνθρωπος/φίλος του Παπαγγελόπουλου που θα δικαστεί στο ειδικό δικαστήριο για κακούργημα, ο άνθρωπος που υπέγραψε και ανέχθηκε το δημοψήφισμα Τσίπρα αφού η Αριστερά τον πήρε από την πολιτική ανυπαρξία και τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που έστελνε αυστηρά μηνύματα στον Ερντογάν και τελικά στριμώχθηκε σε μια γωνίτσα του καναπέ δίπλα του στην επίσκεψή του στην Αθήνα, ο άνθρωπος που σηματοδότησε την γνωστή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε και πάλι ότι υπάρχει.

Αμφιβάλλει κάποιος ότι πρόκειται για απολύτως παρακμιακά πρόσωπα μιας πολιτικής τάσης που φτύνει κατάμουτρα τις θελήσεις της βάσης της ΝΔ και θεωρεί αυτό το κόμμα δικό τους; Αμφιβάλλει κάποιος ότι το πελατειακό κράτος που εκπροσώπησαν, έφτασε τη χώρα στον γκρεμό και μόλις προχθές, επί Μητσοτάκη και λόγω του έργου και της αξιοπιστίας του, βγήκε η Ελλάδα από την επιτήρηση; Αμφιβάλλει κάποιος ότι επειδή ακριβώς είναι παρακμιακοί, οι όποιες παρεμβάσεις τους ενισχύουν τον Μητσοτάκη;

Ας συνεχίσουν. Η κοινωνία γνωρίζει. Γνωρίζει ότι περιφέρονται στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της παράταξής τους, γνωρίζει τις συμμαχίες τους με δημοσιογραφικά συγκροτήματα, γνωρίζει κι ότι μόνο ο Λάζαρος αναστήθηκε. Κι αυτό υπό αίρεση…

Η ουσία είναι λοιπόν, ότι οι… σημαίνουσες παρεμβάσεις τους έχουν τόση αξία όση ένα αποτσίγαρο σε άδειο τασάκι… Μα ηχούν άσχημα…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022
Επόμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: Τι καταβάλλεται από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26 Aυγούστου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.