Η Ολυμπιονίκης Σοφία Υφαντίδου στο Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας

Όταν οι μαθητές βγαίνουν από την αίθουσα διδασκαλίας μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα, παίζουν, αθλούνται, επικοινωνούν, συνεργάζονται και συναντούν διακεκριμένους αθλητές ο ενθουσιασμός και η χαρά είναι μεγάλη!

Αυτό συνέβη σήμερα 2/10/2023 στο Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας, όταν οι μαθητές στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και  με το σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» πήραν μέρος σε μια σειρά δράσεων, τις οποίες είχε προετοιμάσει ο γυμναστής τους Θανάσης Μεσσαλάς,  οι οποίες πέρα από τη σωματική τους άσκηση και ευεξία συνέβαλαν στην καλλιέργεια του πνεύματος και του ήθους τους, αρετές, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προαγωγή της κοινωνικής τους ζωής και συνείδησης.

Συγκεκριμένα οι μικροί μαθητές αφού πήραν μέρος στη «Σκυταλοδρομία του ΕΥ» πρεσβεύοντας το «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» συνάντησαν την Ολυμπιονίκη αθλήτρια του στίβου, Σοφία Υφαντίδου και τον προπονητή της Κυριάκο Μηνά και συζήτησαν μαζί τους για τα οφέλη του αθλητισμού και το Ολυμπιακό πνεύμα που συνάδει με την εντιμότητα στον αθλητικό χώρο. Μαθήτριες της Α τάξης του Γυμνασίου, παίρνοντας συνέντευξη από την κυρία Υφαντίδου, τη βομβάρδισαν κυριολεκτικά  με ερωτήσεις κάθε είδους για την προσωπική της ζωή, τις διακρίσεις της, τα πράγματα που θυσίασε για αυτές,  τα χρήματα που παίρνει, ερωτήσεις αυθόρμητες και πηγαίες που μπορούν να προβληματίσουν παιδιά που επιθυμούν να κάνουν το άγνωστο γνωστό, το καινούργιο γνώριμο, φιλικό και ευπρόσδεκτο!

Βέβαια είχαν την τύχη με το μέρος τους γιατί η αθλήτρια είχε ένα ιδιαίτερο επικοινωνιακό χάρισμα καθώς με γλυκύτητα,  ειλικρίνεια και εξομολογητική διάθεση  όχι απλά απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών αλλά ξεδίπλωσε κυριολεκτικά τη δική της ζωή αναφέροντας δυσκολίες που έζησε αλλά και στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης  που καθόρισαν κυριολεκτικά τη μελλοντική της πορεία. Οι μαθητές την παρακολουθούσαν απορροφημένοι να εκδηλώνει την αγάπη της για τον αθλητισμό, να μιλά για τη στιγμή που στο κατάμεστο στάδιο του Λονδίνου σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ στο ακόντιο καθώς και την επιθυμία της να βοηθήσει τα νέα παιδιά να αποφύγουν τις δυσκολίες που συνάντησε η ίδια. Μάλιστα ο κύριος Μηνάς τόνισε πως « Ολυμπιονίκης γίνεται κανείς όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και καθημερινά στη ζωή θέτοντας στόχους και αγωνιζόμενος να τους πετύχει».

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Υφαντίδου και τον κύριο Μηνά για την τιμή που μας έκαναν να παραβρεθούν στο σχολείο μας αναβαθμίζοντας  την καθημερινότητά μας και πλουτίζοντας τον πνευματικό και ηθικό μας κόσμο. Ελπίζουμε να συνεχίσουν να προωθούν τον αθλητισμό με το ίδιο πάθος εμπνέοντας τους νέους, οι οποίοι έχουν ανάγκη από τέτοια πρότυπα στη δύσκολη καταναλωτική εποχή μας.

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Καππαδοκών Πλατέος: Έναρξη Χορευτικών Τμημάτων – Αγιασμός
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Ημερίδα για το ηλεκτρονικό εμπόριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας