Η νέα καπηλεία του θυμού – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα μάθατε; Αφού καταρρίφτηκαν οι ιστορίες συνωμοσίας, του ξυλολίου, των εξαϋλωμένων βαγονιών και της επιχείρησης κατηγορίας του Μητσοτάκη για …εσχάτη προδοσία, η Μαρία Καρυστιανού ξανακτύπησε. Κατέθεσε μήνυση εις βάρος των 14 βουλευτών της ΝΔ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή και συνέταξαν το πόρισμα για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο. Και τι μήνυση; Για …εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας!!! Την οποία κάποιος δικαστικός λειτουργός πήρε στα σοβαρά και τη διαβίβασε στη Βουλή, παρά το ότι το Σύνταγμα ορίζει ότι ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων του.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Μαρία Καρυστιανού, πέραν της σαφούς πολιτικής καθοδήγησης από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο κι αν συγκεντρώνει συμπάθεια (η οποία μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο), κινείται συστηματικά και ΜΟΝΟ σε πολιτικό επίπεδο

Από την αρχή αυτής της θλιβερής ιστορίας, τελικά αυτό που γίνεται είναι να παρακωλύεται η δικαστική έρευνα με τερτίπια κι εντυπωσιασμούς. Φτάσαμε στο σημείο να μηνύεται ο πρωθυπουργός της χώρας για …εσχάτη προδοσία κι αμέσως μετά 14 βουλευτές που δεν έκαναν το χατίρι στη Μαρία Καρυστιανού να ψηφίσουν ότι ήθελε….

Και μετά; Μήπως ακολουθήσει ομαδική αγωγή εναντίον εκείνων που δεν επιθυμούν κρεμάλες στο Σύνταγμα για πολιτικούς λόγους, δικούς της ή άλλων; Μήπως κατηγορηθούν τελικά κι όσοι ψήφισαν πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τασούλα, την ώρα που η Μαρία Καρυστιανού είχε απαιτήσει την αναβολή της προεδρικής εκλογής; Μήπως κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία κι όσοι βουλευτές ΔΕΝ στήριξαν την πρότασή της για …εσχάτη προδοσία του Μητσοτάκη;

Επιτέλους, υπάρχει φραγμός στην Μαρία Καρυστινού; Κι επειδή οι ημέρες είναι πονηρές, διευκρινίζω ότι αναρωτιέμαι αν υπάρχει φραγμός στον ναρκισσισμό και στις κινήσεις γραφικότητας κι εντυπωσιασμού.

Και μέχρι πότε θα υπάρχει -όχι μόνο από εκείνη- η καπηλεία της οργής; Μέχρι πότε θα υποκαθιστά και θα ελέγχει θεσμούς, χωρίς καμιά ιδιότητα; Ως πότε θα βλέπουμε και ακούμε για ενέργειες θεσμικά επισφαλείς; Ως πότε θα παρακολουθούμε τις κραυγές του διχασμού;

Ποιος ξέρει; Πάντως, όλο και περισσότεροι, μιλάνε πια για υπερβολική αυτοπροβολή και ακραίες πολιτικές πράξεις.

Η Μαρία Καρυστιανού ασκεί πολιτική. Οι πράξεις κι οι κινήσεις της είναι ΜΟΝΟ πολιτικές και σαφώς καθοδηγούμενες. Αντί να υπερασπιστεί θεσμικά την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης στα Τέμπη, προτίμησε να υιοθετήσει μια δημαγωγική, σχεδόν θεατρινίστικη στάση, που προσβάλλει και την ίδια την τραγική μνήμη των θυμάτων.

Ο θυμός της κοινωνίας για τα Τέμπη ήταν εκκωφαντικός. Κι οι πράξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι αποκαλύψεις των θηριωδών ψεμάτων, τον άμβλυναν.

Πολλοί τον καπηλεύτηκαν, ανεύθυνα και λαϊκίστικα. Η δε Μαρία Καρυστιανού συνεχίζει…  Στο τέλος θα καταστεί γραφική περσόνα. Αν δεν έχει ήδη καταστεί.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2025
Επόμενο άρθροKωστής Χατζηδάκης: Κι όμως, τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.