Η Κεφαλογιάννη, το χαλί της κι οι 11 που δεν έγιναν υπουργοί κι έπαθαν … ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η πρώτη είδηση ήταν σαφής: Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, γόνος  της ευπορότερης οικογένειας του τόπου, αγόρασε με χρήματα του δημοσίου χαλιά αξίας 17.980 ευρώ. Η δε συνολική ανακαίνιση του γραφείου της κόστισε …85 χιλιάδες ευρώ!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αναλυτικά, όπως αναφέρονται οι δαπάνες στη «Διαύγεια»:

Χαλιά: 17.980 ευρώ, Έπιπλα: 25.000 ευρώ, Εργασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης: 36.952 ευρώ, Κουρτίνες και ταπετσαρίες: 2.575,19 ευρώ, Ραφή και τοποθέτηση κουρτινών: 1.376,40 ευρώ, Τοποθέτηση ταπετσαρίας: 868 ευρώ, Επιδαπέδια φωτιστικά: 1.805,44!

Η ίδια αιτιολόγησε την απόφασή της ισχυριζόμενη ότι δημιούργησε ένα χώρο για απαιτητικούς επισκέπτες, σ’ ένα κατά τεκμήριο εξωστρεφές υπουργείο.

Ο λαός όμως διαθέτει μια χαρακτηριστική φράση: «Κολοκύθια τούμπανα»! Το ίδιο ισχύει και για τον Άδωνι, που έσπευσε να την υπερασπιστεί κι ανέφερε ότι δεν ασχολούμαστε με… κατινιές.  Τι να το πει κάποιος; Ίσως από του Μαξίμου να πρέπει να του υπενθυμίσουν την αξία της σιωπής.

Κι όμως! Η Όλγα Κεφαλογιάννη φέσωσε τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει, είτε όχι. Θα μπορούσε να προμηθευτεί όλα αυτά με απείρως λιγότερα χρήματα. Υπάρχουν εξαιρετικά κι αξιοπρεπέστατα χαλιά με χίλια και δυο χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν επιδαπέδια φωτιστικά με σαφώς πιο οικονομικά χαρακτηριστικά και  κουρτίνες φθηνότερες και με φθηνότερα έξοδα… ραφής. Κυρίως δε υπάρχουν πολύ φθηνότερα συνεργεία από εκείνα που έλαβαν σχεδόν 37 χιλιάδες ευρώ για την επισκευή του χώρου.

Ξέρετε κάτι; Μπορεί ο Άδωνις να έχει δίκιο ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά θα παραμείνουν στο δημόσιο και δεν θα πάρει στο σπίτι της η Όλγα Κεφαλογιάννη, μα χάνει τη μπάλα. Δεν κατηγόρησε κάποιος την υπουργό Τουρισμού ότι θα τα πάρει σπίτι της. Μα για προκλητική σπατάλη. Για έλλειψη μέτρου. Ακόμη και πολιτικής ενσυναίσθησης.

Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί μια υπουργός που έχει τόση στενή σχέση με τον Καραμανλή της Ραφήνας, να μην έχει εντρυφήσει στο δόγμα του περί σεμνότητας και ταπεινότητας. Ούτε μπορεί να συμπεριφέρεται με τόσο ματαιοδοξία, σπαταλώντας χρήματα του ελληνικού λαού! Πολύ περισσότερο ότι είχε ή έχει(;;) ηγετικές φιλοδοξίες.

Λένε ότι στο Μαξίμου είναι έξαλλοι με την Όλγα Κεφαλογιάννη. Ε  και; Λένε ότι είναι βαρύ το κλίμα για εκείνη. Ε και;  Εκτός αν περιμένουμε τον επόμενο ανασχηματισμό για να δούμε πόσα κιλά εξαλλοσύνης χωράει η ζυγαριά τους…

Πάμε τώρα και στη δεύτερη είδηση: Έντεκα (11) βουλευτές της ΝΔ –όλοι του κλίματος της «Λαϊκής Δεξιάς» και γνωστών σχέσεων με τις βαρονίες του κόμματός τους- κατέθεσαν ερώτηση προς τον Χατζηδάκη, για το ζήτημα προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης των «κόκκινων δανείων!! Οι συγκεκριμένοι είναι:  Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως πολύ εύστοχα γράφηκε σε αναλύσεις και προσεγγίσεις, οι 11 …έπαθαν ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθέτησαν τις οικονομικές εξαγγελίες του λαϊκισμού και των υποψηφίων αρχηγών σε ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ και ασκούν κριτική σε ένα ζήτημα που η κυβέρνηση τα έχει πάει (σε γενικές γραμμές) καλά! Είναι σαν να γυρίζουν τον χρόνο πίσω, σε εποχές βαθιών μνημονίων και δεν έχουν αντιληφθεί πόσα άλλαξαν από το 2019 και μετά.

Προσέξτε: Από τα μη εξυπηρετούμενα του 2019 που ανέρχονταν στα 92,2 δισ. ευρώ, μέχρι τον Μάρτιο του 2024 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς χρηματοδοτικούς φορείς είχαν μειωθεί στα 70,4 δισ. ευρώ. 21,8 δισ. λιγότερα, μειωμένα δηλαδή κατά 24%. Συνολικά το 2019, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αντιστοιχούσαν περίπου στο 50% του συνολικού ύψους των δανείων της οικονομίας, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει υποχωρήσει σημαντικά, στο 32%.

Προσέξτε κι αυτό:  Έχουν επιτευχθεί 22.214 ρυθμίσεις στα πλαίσια του εξωδικαστικού μηχανισμού, οι οποίες αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό αρχικών οφειλών ύψους 7,52 δισ. ευρώ. Και αυτά είναι δημοσιευμένα στοιχεία στη μηνιαία έκθεση προόδου του εξωδικαστικού μηχανισμού, που δημοσιεύεται παράλληλα με την έκθεση για ευάλωτους οφειλέτες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία στα οποία αυξήθηκαν κατά 100% τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια των ευάλωτων. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση για τους ευάλωτους οφειλέτες, σωρευτικά μέχρι τις 31.8.2024 έχουν υποβληθεί 3.581 αιτήσεις ευάλωτων εκ των οποίων οι 1.663 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με επιτυχή κατάληξη για τις 1.162, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στη διαδικασία χορήγησης της πρότασης.

Δεν τα γνωρίζουν αυτά οι 11; Ίσως! Μα μπορεί να τα γνωρίζουν . Κι αυτό είναι το χειρότερο.

Δεν γνωρίζουν οι 11, ότι από τον νόμο Κατσέλη (που προφανώς τους εμπνέει) ποσοστό άνω του 43% επί του συνόλου των αιτήσεων (δηλαδή 60 χιλιάδες από τους 140 χιλιάδες δανειολήπτες) δεν είχαν την προστασία μέσω δικαστικών αποφάσεων;

Δεν γνωρίζουν οι 11 λαϊκοδεξιοί και φίλοι των βαρόνων της ΝΔ, ότι οι πλειστηριασμοί διεξάγονται με απόλυτη διαφάνεια, ηλεκτρονικά, από την πλατφόρμα e-auction;

Τα γνωρίζουν όλα. Τα έχουν ψηφίσει όλα!

Απλά … ήθελαν να γίνουν υπουργοί και δεν έγιναν. Είναι σαφές ότι αν ο Μητσοτάκης τους είχε κάνει υπουργούς, δεν θα πάθαιναν … ΣΥΡΙΖΑ! Αν κι η Λαϊκή Δεξιά έχει παράδοση συμπάθειας με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και συνιστώσα δημιουργήθηκε…

Μα για να δούμε τα πράγματα κυνικά και ρεαλιστικά: Λείπει σε κάποιον που ο … Χαρακόπουλος, ο Σαλμάς , ο Μπουκώρος ή η Άννα Καραμανλή δεν είναι υπουργοί; Λείπει σε κανέναν που δεν είναι υπουργός, ούτε άλλος από τους 11;

Απλά, αποφάσισαν όλοι μαζί ή με προσωπολατρικά χαρακτηριστικά προς τους βαρόνους, να δείξουν ότι συγκροτούν εσωκομματική αντιπολίτευση κι ότι δεν θέλουν τον Μητσοτάκη που θεωρούν ότι δεν τους αξιοποίησε! Όπως κι ο Σαμαράς… Όπως ακριβώς κι η επιχειρηματική ελίτ κι οι διαπλεκόμενεοι που κάποτε κατάγγειλε ο Καραμανλής της Ραφήνας…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2024
Επόμενο άρθροΣοφία Ζαχαράκη: Το 2025 θα ενεργοποιηθεί το βελτιωμένο «Σπίτι μου ΙΙ» – Έως το τέλος του χρόνου 9.155 συμπολίτες μας θα έχουν στέγη