Η καθοριστική εξαγγελία Μητσοτάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Απ’ όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα στην προεκλογική περίοδο, αυτό που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Ελληνικό, αποτελεί ότι πιο σημαντικό για τον τόπο.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δηλαδή, ότι  από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης θα προχωρήσει το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης του Ελληνικού! Της πιο εμβληματικής επένδυσης αλλά συνάμα και της πιο κομβικής για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην χώρα.

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι με την απεμπλοκή του Ελληνικού, θα δώσει παγκοσμίως το στίγμα της κυβέρνησής του. Θα δώσει το μήνυμα της φιλοεπενδυτικής κυβέρνησής του και της πρόθεσής του για καταπολέμηση των γραφειοκρατικών/ ιδεολογικών/ πολιτικών αγκυλώσεων στην Ελλάδα.

Η απεμπλοκή του Ελληνικού, εκτός από την άμεση δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αποτελεί και την απαρχή μιας νέας φιλελεύθερης φιλοσοφίας  γύρω από την αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στη χώρα.

Οι περιπέτειες του Ελληνικού και ο χειρισμός του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στη βούληση διαφόρων δημοσίων υπαλλήλων/ δικτατορίσκων (μέχρι …δάσος ανακάλυψε κάποιος δασάρχης του… Πειραιά στην περιοχή) αποτελούν τον ορισμό της ιδεοληψίας. Και παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε χώρα που θέλει να θεωρείται προηγμένη και φιλοδοξεί να προσελκύσει επενδυτές.

Το οριστικό ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού και η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων (και του διαγωνισμού για το καζίνο βεβαίως…) θα αποτελέσει μία πρώτης τάξης πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα…

Θα δείτε ότι αυτοί είναι πολλοί. Ειδικά αν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πια αντιεπενδυτικό και αντιεπιχειρηματικό περιβάλλον….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2019
Επόμενο άρθροΠανελλαδικών συνέχεια για τα ΕΠΑΛ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.