Η Γερόντισσα Φιλοθέη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων στην Nέα Πεντέλη – Αττικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στον  Ιερό  Ενοριακό  Ναό  Αγίας  Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής &  Οσίας  Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής (Δήμος Πεντέλης) , τίθεται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών έως και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 10:30 ), η Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους όπου αποθησαυρίζεται.

 

Φωτ Σπύρος Θεοδ Κουτσοχρήστος P9203840

Στα πλαίσια των πνευματικών ευκαιριών του Ιερού Ναού, την Τρίτη 20 / 09 / 2022 , η Οσιολογιωτάτη  Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων ( Μήλεσι Αττικής ) Γερόντισσα Φιλοθέη, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα : ” άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν  τοίς  οφειλέταις  ημών…“.

Φωτ Σπύρος Θεοδ Κουτσοχρήστος P9163770

<< Ο Χριστός, ανέφερε η Γερόντισσα μας ζητάει να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και όταν Απόστολος Πέτρος, Τον ρώτησε  πόσες φορές να συγχωρέσει τον αδελφό του που σφάλει; Έως επτά φορές; Τότε ο Ιησούς του είπε: “ού λέγω σοι ως επτάκις, άλλ΄ έως εβδομηκοντάκις επτά ” ( Ματθ. κεφ. 18 στ. 21& 22 ), δηλαδή η συγχώρεση ουσιαστικά δεν έχει όρια. Να συγχωρούμε από τα βάθη της καρδίας μας… τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της και το επιτυγχάνουμε, όταν έχουμε ταπείνωση! Δεν μπορούμε να λέμε  ” Χριστός Ανέστη ” αν δεν εφαρμόζουμε το: ” καί τοίς  μισούσιν ημάς, συγχωρήσωμεν πάντα τή  Αναστάσει …”. Τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό, ανέφερε σαν πρότυπο συγχωρητικότητας η Γερόντισσα Φιλοθέη >>.

Οι πιστοί  είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και στα δύο Ι. Παρεκκλήσια εντός του Ιερού Ναού, των Νέων Οσίων της Εκκλησίας,  Παϊσίου του Αγιορείτου,  Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Γεωργίου Καρσλίδη, Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία και  ” Των Αχράντων Παθών του Κυρίου, Αγίας Αθηνάς και των 40 Παρθενομαρτύρων “. Στο τελευταίο και η μοναδική αγιογραφία, που ιστορεί την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. Όσοι επιλέξουν την ” Αττική Οδό “, η έξοδος 12 ( Λ. Πεντέλης ) θα τους οδηγήσει στην  Λεωφόρο Πεντέλης. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν προς Νέα Πεντέλη και στην  οδό Αγίας Παρασκευής αρ. 13 .

O Ιερός Ναός  παραμένει ανοικτός τις ώρες  07:00 – 22:00

Ιστότοπος: www.agiaparaskevinp.gr

 Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης Δημοτικών οδών στο Δήμο Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθρο“Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός”: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη από τις Εκδόσεις Παπαζήση