Η Γαλατά, τα τεστ rabbit κι ο Χαρδαλιάς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από λίγο καιρό η «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραψε ότι στα πλαίσια της Ευρωλίγκας και του παιγνιδιού της με τον Παναθηναϊκό, η αποστολή της Φενέρ έφτασε στην Ελλάδα με πρόσωπα που ήταν προσβεβλημένα από κορονοϊό και μπήκαν στη χώρα με παρέμβαση Χαρδαλιά! Δεν ήταν έτσι τα γεγονότα αλλά το δημοσίευμα έμεινε ως εντύπωση. Ότι, δηλαδή, οι αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους…

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν είμαι αυτός που θα ισχυριστώ ότι στο αεροδρόμιο ή αλλού οι αρχές κάνουν ή δεν κάνουν σωστά τη δουλειάς τους, αφού δεν το γνωρίζω.  Μα προχθές, πάλι με μια τουρκική ομάδα, τη Γαλατά Σαράι, δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα, που απασχόλησε ακόμη και την διπλωματία, αφού ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, διαμαρτυρήθηκε στον δικό μας.

Τι έγινε ακριβώς;

Η Γαλατά Σαράι, είχε προγραμματισμένο φιλικό παιγνίδι στη χώρα μας με τον Ολυμπιακό. Κι έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την αποστολή της να έχει κάνει test r κορονοϊού  (PCR) 72 ώρες πριν το ταξίδι.  Οι αρχές του αεροδρομίου, τηρώντας τους ελληνικούς νόμους (και της Ευρώπης) και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όσους εισέρχονται από τρίτη χώρα, ζήτησε να υποβληθεί η τουρκική αποστολή σε νέα test rabbit. Οι Τούρκοι δεν το δέχτηκαν και μπήκαν πάλι στο αεροπλάνο που τους έφερε και γύρισαν στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειωτέον ότι ο Ολυμπιακός, είχε ενημερώσει τη Γαλατά για τα ισχύοντα στη χώρα μας υγειονομικά πρωτόκολλα.

Χθες στην Τουρκία το θέμα πήρε έκταση, οι εφημερίδες κι ο Τσαβούσογλου έκαναν αναφορές για αγένεια των Ελλήνων, για προσβολές των Ελλήνων, για το ότι δεν τους προσέφεραν ούτε μια πορτοκαλάδα και άλλα παρόμοια.

Η ουσία είναι ότι πολύ έκαναν οι ελληνικές αρχές, καλά έκανε κι ο Χαρδαλιάς. Όχι μόνο επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα εξ αιτίας των άδικων κατηγοριών στο περιστατικό με τη Φενέρ, αλλά κυρίως επειδή έπραξε τα αυτονόητα.

Οι Τούρκοι είχαν κάνει test πριν 72 ώρες και το πρωτόκολλο αναφέρει για 24 ώρες. Το ήξεραν αυτό, ήταν ενημερωμένοι από τον Ολυμπιακό. Τους ζητήθηκε να κάνουν δωρεάν test rabbit, αλλά αρνήθηκαν.

Για ποια αγένεια μιλάνε λοιπόν, όταν η Ελλάδα τους προσέφερε δωρεάν  test rabit, που αν το έκαναν θα τέλειωναν όλα σε μισή ώρα και τα περίπου 80 μέλη της τουρκικής αποστολής θα έφευγαν για το ξενοδοχείο τους;

Σκέφτομαι ότι οι Τούρκοι ξύνονταν στη γκλίτσα του τσοπάνη! Ψάχνονταν!

Κι επειδή θεώρησαν ότι αν έκαναν test επί ελληνικού εδάφους θα τους έπεφτε η μούρη αφού θα υπέκυπταν στις ελληνικές θελήσεις, αρνήθηκαν και σηκώθηκαν κι έφυγαν.

Ξαναλέμε, ότι πολύ σωστά έπραξαν οι αρχές κι ο Χαρδαλιάς. Πολύ περισσότερο όταν λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαζί με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Κάτι τελευταίο: Σκέφτομαι ότι αν η Γαλατά είχε μπει στη χώρα χωρίς test 24 ωρών, η αντιπολίτευση θα ήταν στα κάγκελα. Το πιο «ανώδυνο» πρωτοσέλιδο φιλικού της εντύπου θα έγραφε: «Ο Μητσοτάκης εκτέλεσε εντολή του Μαρινάκη κι έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι»!

Αλλά δεν…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021
Επόμενο άρθροΣήμερα αποφασίζει η Βουλή για δίωξη ή μη κατά του Ν. Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.