«Η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε σε πανηγυρικό εσπερινό στο ιερό παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Πεδίον του ‘Αρεως. Από το βήμα του, τόνισε ότι «η εποχή μας έχει ανάγκη να είμαστε κοντά στον Θεό και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο». 

Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έκανε λόγο για την ιστορία του ναού, για την αρχή μιας νέας περιόδου, αλλά και για την κρίση των τελευταίων ετών, και επισήμανε ότι «όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο εθελοντισμός ήταν αυτός που βοήθησε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες. Ο εθελοντισμός συντηρεί όλα τα έργα της φιλανθρωπίας». Τέλος, παρουσίασε τον νέο πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, π. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον οποίο χαρακτήρισε ήρεμο, ταπεινό και εργατικό.

Από την πλευρά του, ο νέος πρωτοσύγκελος κήρυξε τον Θείο Λόγο και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εορτή των Ταξιαρχών, για την οποία σημείωσε ότι «στη γιορτή των αγγέλων ας τους προσφέρουμε ένα δώρο, τη μετάνοιά μας και σήμερα και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας».

Μετά την ακολουθία του εσπερινού, ο προϊστάμενος του ναού, π. Πέτρος Πετρόπουλος, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, αναφέρθηκε στον ιερό ναό, στη μέριμνα των ανθρώπων που τον συντηρούν και στην πορεία αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ