Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον κ. Γιάννη Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Καλό μεσημέρι.

Για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Ο  Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Θα έχει την ευκαιρία, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και τις κατ’ ιδίαν επαφές του, να αναδείξει:

  • Τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

  • Τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων.

  • Τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την Πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός  στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, με εκπροσώπους από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. Θα εξηγήσει πώς η Ελλάδα -που αναδείχθηκε από τον «Economist» ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα- πέτυχε όσα καταφέραμε, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που συναντήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δρόμο μας.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει ταυτόχρονα  την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή πρωταγωνίστησε, κινήσεις που συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα: την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τον ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμα καλεσμένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου -εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων- συμμετέχουν προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει σταθερά στο δρόμο της αναβάθμισης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας. Αφού αποκατέστησε το τρωθέν από τον ΣΥΡΙΖΑ διεθνές μας κύρος, προχωρά με σημαντικά, σταθερά και συνεπή βήματα στη διεθνή ισχυροποίηση της Ελλάδας, η οποία συνεπάγεται αύξηση των εσόδων από επενδύσεις και τον τουρισμό, καθώς και διπλωματική, αλλά και γεωστρατηγική θωράκιση της Πατρίδας μας.

Μεταναστευτικό

Όλοι θυμούνται, όλοι γνωρίζουν ότι το 2019 παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση στο μεταναστευτικό. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τους λαθροδιακινητές ανθρώπων με πλήρη απάθεια να σαρώνουν την Επικράτειά μας, να καταργούν στην πράξη τα σύνορα της Πατρίδας μας, να εκμεταλλεύονται δυστυχείς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς οδηγούνταν και στο θάνατο. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, ενώ στη στεριά τα σύνορά μας ήταν αφύλακτα και μπορούσε περίπου να περάσει ο καθένας όπως ήθελε, χάριν των λαθροδιακινητών. Οι ΜΚΟ δρούσαν σαν κράτος εν κράτει, χωρίς κανέναν έλεγχο στην πράξη. Οι συνθήκες διαβίωσης στα διάφορα κέντρα υποδοχής ήταν άθλιες και προσβλητικές για τον ανθρωπισμό και εξέθεταν διεθνώς τη χώρα μας. Χιλιάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι έπεφταν θύματα περίεργων κυκλωμάτων. Τέλος, οι τοπικές κοινωνίες υπέφεραν από τους χιλιάδες πρόσφυγες που διέλυαν τον κοινωνικό ιστό. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένιπτε τας χείρας της και μιλούσε για πρόσφυγες που λιάζονται και για επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες. Παράλληλα, άφηνε απροστάτευτο, αβοήθητο, χωρίς καμία υποστήριξη το προσωπικό του Λιμενικού και της Αστυνομίας που πάλευε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ισχυρή πολιτική βούληση όλα αυτά είναι οριστικά παρελθόν. Σήμερα, τρεισήμισι μόλις χρόνια, μετά το 2019, η Ελλάδα έχει ισχυρά σύνορα σε στεριά και θάλασσα, η Ελλάδα οχύρωσε τον Έβρο με τον φράχτη, έβαλε σε τάξη τις ΜΚΟ, αποσυμφόρησε και ανακούφισε τα νησιά μας, καταπολέμησε τους λαθροδιακινητές, έδωσε αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες, οργάνωσε την επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών, απέκρουσε τις μεταναστευτικές εισβολές και τις επιβουλές της Τουρκίας, ενίσχυσε αποφασιστικά με οικονομικούς πόρους και υποδομές τα νησιά που ταλαιπωρήθηκαν. Η Ελλάδα σήμερα προστατεύει τη ζωή των ανθρώπων που τους ρίχνουν στα κύματα του Αιγαίου οι λαθροδιακινητές, στηρίζει έμπρακτα το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ. για το ύψιστης εθνικής και ανθρωπιστικής αξίας καθήκον τους.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση, «το 2015, το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι οι παράνομες είσοδοι ήταν σε ένα ποσοστό της τάξεως του 5%. Στον ίδιο χρόνο, απετράπησαν περί τις 250.000 παράνομες είσοδοι στα χερσαία σύνορα και σχεδόν 45.000 στα θαλάσσια σύνορά μας». Ο Πρωθυπουργός, με δεδομένη την τεράστια πίεση για εποχικούς εργάτες, για εργατικό δυναμικό κυρίως στην Περιφέρεια, επεσήμανε χθες ότι πρέπει να εντοπίζουμε τη διαφορά μεταξύ των οικονομικών μεταναστών, των παράνομων οικονομικών μεταναστών και των αληθινών προσφύγων που δικαιούνται την πραγματική και αληθινή μας προστασία και υποστήριξη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρωθυπουργός στη διαχείριση του προβλήματος των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίσαμε και λύσαμε. Παραπάνω από 1.500 από αυτά τα παιδιά έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες και πολλά από αυτά έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους.

Όλα αυτά είναι αυτά που πέτυχε η Κυβέρνησή μας. Είναι αυτά που πέτυχε η χώρα στο μεταναστευτικό αυτήν την πρώτη τετραετία. Αυτά έκανε η Κυβέρνηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Πέρα από τις αλησμόνητες επιδόσεις του στο παρελθόν στο μεταναστευτικό, σήμερα συνεχίζει να υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και να συκοφαντεί την χώρα, αδιαφορώντας για το κόστος, υιοθετώντας με πολύ μεγάλη ευκολία κατασκευασμένες ιστορίες των εχθρών της Ελλάδας, αλλά και των εχθρών του ανθρωπισμού. Μιας όμως και πλησιάζουμε σιγά σιγά προς τις εκλογές και κυρίως μιας και έχουμε δει τη διαφορά και τα αποτελέσματα της μεταναστευτικής πολιτικής ανάμεσα σε εκείνη που είχε επιλέξει η Κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 και σε αυτήν που ακολουθεί η δική μας Κυβέρνηση αυτή την πρώτη νέα τετραετία, υπάρχουν έξι ερωτήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

  • Σήμερα έχουν καταλήξει πια στο αν Ελλάδα στη θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει τα σύνορα αυτά να φυλάγονται για να προστατεύει την Επικράτειά της;

  • Η χώρα μας είναι κυρίαρχη χώρα ή ξέφραγο αμπέλι;

  • Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους -είναι οι μόνοι που δεν τις έχουν αναλάβει- και θα ζητήσουν συγγνώμη για τις αθλιότητες που έκαναν γύρω από την υπόθεση της «μικρής Μαρίας»;

  • Εκτός από ορισμένους ευρωβουλευτές του, ασπάζεται και ο κ. Τσίπρας τις αθλιότητες που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι τάχα το Λιμενικό και τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας απαγάγουν, κακοποιούν και τελικά ρίχνουν ανθρώπους στη θάλασσα; Περιμένουμε μια απάντηση εδώ και πολύ καιρό σε αυτό το ερώτημα.

  • Με δεδομένη τη διαφορετική κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στο μεταναστευτικό, στην Επικράτειά μας, στα νησιά μας, παντού, ανάμεσα στην περίοδο 2015-19 και σήμερα, θα παραδεχτούν την πλήρη αποτυχία τους στο μεταναστευτικό;

  • Επιμένουν ότι θα ξανακάνουν τα ίδια, ότι θα εφάρμοζαν την ίδια πολιτική στο μεταναστευτικό, αν ξαναέρχονταν στη διακυβέρνηση της χώρας;

Σημαντική αύξηση της απασχόλησης και των αποδοχών σε σχέση με το 2019 

Είναι σημαντικό ότι, πέρα από την ενίσχυση της οικονομίας, η χώρα μας πέτυχε τα τελευταία 3,5 χρόνια σημαντική αύξηση τόσο της απασχόλησης, όσο και των αποδοχών των εργαζομένων. Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», είναι στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί και δεν αμφισβητούνται, για το 2022 είχαμε:

-Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 13,3%, από 1.986.336 το 2019 σε 2.249.599 το 2022. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες (15,8%), που έχουν πληγεί από την έμφυλη ανεργία, την οποία καταπολεμούμε με γοργούς ρυθμούς και συνεχίζουμε στην κατεύθυνση αυτή.

-Αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών κατά 12,4%, επαναλαμβάνω πάντοτε σύμφωνα με τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ», ποσοστό που υπερβαίνει την άνοδο του πληθωρισμού που μεσολάβησε.

-Βελτίωση των αποδοχών, όχι μόνο στον κατώτατο μισθό αλλά και στο σύνολο των εισοδηματικών κλιμακίων, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ανάπτυξης της οικονομίας και συνολικά της πολιτικής μας για την αύξηση των μισθών.

Καταρρέει, λοιπόν, με αποδείξεις, με τα πιο επίσημα στοιχεία, η καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς  από το 2019 και μετά η χώρα μας έκανε τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά άλματα. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη συνολική οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ενώ για  τις αποδοχές  συνέβαλε, χωρίς αμφιβολία, και η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού την περασμένη χρονιά. Παράλληλα η Κυβέρνηση, έχει ανακοινώσει, θα προχωρήσει και φέτος σε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων και φυσικά τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, αλλά και της οικονομίας. Όλα αυτά θα εντατικοποιηθούν μέσα από το πλαίσιο της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, πρωτίστως όμως για τους νέους ανθρώπους και για τους πλέον ευάλωτους. Όπως πετύχαμε πολλά στην καταπολέμηση της ανεργίας και συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση αυτή, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στο μέτωπο των μισθών, ώστε οι μισθοί των Ελλήνων να συγκλίνουν με τις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης. Άλλωστε, γνωρίζουμε, αναγνωρίζουμε, ότι Έλληνες έκαναν πολλές θυσίες, υπέμειναν πολλά για να εξέλθουμε από τα μνημόνια, και τώρα με τη σωστή πολιτική έρχεται η ώρα της ανταμοιβής, από τους κόπους της ανάπτυξης, αλλά και από το μέρισμα της επιτυχίας της πολιτικής μας σε μια σειρά από τομείς.

Κόντρα στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να παρουσιάσει και την ακρίβεια ως ένα ελληνικό πρόβλημα και να την χρεώσει στις κυβερνητικές πολιτικές, τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δίνουν μια άλλη εικόνα και διαψεύδουν και αυτόν τον ισχυρισμό.  Καταγράφουν ότι -παρά την αδιαμφισβήτητη πίεση που προκαλεί στον οικονομικό βίο, στο εισόδημα, στην καθημερινότητα των νοικοκυριών, στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς ο πληθωρισμός- η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καλύτερες επιδόσεις από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Καταγράφει χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στα τρόφιμα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ. Ανάμεσα στα 22 κράτη που είχαν το Νοέμβριο υψηλότερο από τη χώρα μας πληθωρισμό στα είδη διατροφής βρίσκονται αρκετές ισχυρές οικονομίες, όπως για παράδειγμα η Γερμανία (19,9%), η Σουηδία (18,1%), το Ηνωμένο Βασίλειο (16,5%), η Ολλανδία (15,4%).

Οι αριθμοί είναι αδιαμφισβήτητοι και ταυτόχρονα, πέρα από την αλήθεια των αριθμών, οι πολίτες, οι καταναλωτές γνωρίζουν την προσπάθεια που συνεχίζεται για τον περιορισμό του αποτυπώματος της ακρίβειας στην καθημερινότητά τους.

«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Στο 95% των προϊόντων οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές

Ανάσα στα νοικοκυριά δίνει και η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» που βρίσκεται στην 12η εβδομάδα εφαρμογής. Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους, που γνωστοποίησαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο καλάθι μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές  στο 95% των προϊόντων. Συγκεκριμένα από το σύνολο 833 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» στα 43 (5%), η τιμή μειώθηκε και στα 735 (89%), η τιμή παρέμεινε σταθερή και μόλις σε 54 (6%), η τιμή αυξήθηκε.

«Έκρηξη» στον τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων το 2022 – Αύξηση 50 δισ. σε σχέση με το 2019

Παρά τις συνεχιζόμενες εξωγενείς προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το επιχειρείν, το 2022 αποδεικνύεται εξαιρετικά καλή χρονιά για τον ελληνικό εμπορικό και τον επιχειρηματικό κόσμο με τον τζίρο να ξεπερνά πλέον κατά πολύ τα επίπεδα που καταγράφονταν προ πανδημίας. Σύμφωνα με την  ΕΛΣΤΑΤ, επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων αυξήθηκε με «εκρηκτικούς» ρυθμούς το τρίτο τρίμηνο του 2022 και έφτασε  τα 133,26 δισ. ευρώ, δηλαδή 42,8% καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Είχε προηγηθεί μια εφάμιλλη θετική επίδοση στο δεύτερο τρίμηνο, όταν ο τζίρος είχε αυξηθεί κατά 39,3% και είχε υπερβεί τα 111 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι πριν την πανδημία, στα προ κρίσης επίπεδα, στα μέσα του 2019, πριν τις βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, ο τριμηνιαίος τζίρος μετά βίας ξεπερνούσε τα 80 δισ. ευρώ.

Αποδεικνύεται ότι όλη μας η πολιτική, κυρίως η στήριξη που προσφέραμε την κρίσιμη περίοδο στις επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας, με 44 δισ. ευρώ, αλλά και οι πολιτικές μας για την ανάπτυξη και τη μείωση των φόρων, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, δίνουν τη δυνατότητα μιας πολύ καλής επίδοσης στην επιχειρηματικότητα, η οποία δίνει στον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, αλλά και στο Κράτος πολύτιμους πόρους, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων.

Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας  για παιδιά από 6 έως 12 ετών 

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δίνει έμφαση στην προληπτική ιατρική, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση. Στο πλαίσιο αυτό, μία ακόμη πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας, ενεργοποιείται το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε όλα τα παιδιά της χώρας ηλικίας 6 έως 12 ετών. Για το σκοπό αυτό σε  νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή -και αφορά στις Συμβάσεις Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας- περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία θα αποζημιώνεται η οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας,  στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι οδοντίατροι που διαθέτουν POS καταχωρημένο και δεν χρειάζονται περαιτέρω γραφειοκρατικές ενέργειες.

Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Νόμο 4823/2021, η ατομική αξιολόγηση, καθολικά και συστηματικά για πρώτη φορά μετά το 1982, όλων των εκπαιδευτικών.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, εισήχθησαν στη Βουλή επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίες προβλέπουν την ανάληψη υπηρεσίας, στις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης. Είναι αυτοί οι Σύμβουλοι που θα εκκινήσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα πρώτα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί και προϋπόθεση για τη μονιμοποίησή τους.

Όπως δήλωσε και η Υπουργός Παιδείας: «Η αξιολόγηση, που εφαρμόζεται στη συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το τοπίο στην εκπαίδευση, αποτελώντας κρίσιμη παρακαταθήκη για τη σταθερή αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος»

Η αξιολόγηση εστιάζει σε δύο πεδία:

  • α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, που εξειδικεύεται σε α1) γενική και ειδική διδακτική, α2) παιδαγωγικό κλίμα και διαχείριση της τάξης και

  • β) την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια.

Το έργο των εκπαιδευτικών αξιολογείται από 3 στελέχη εκπαίδευσης:

  • τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης (π.χ. Σύμβουλος Φυσικής αξιολογεί τους Φυσικούς),

  • τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου και

  • τον Διευθυντή του σχολείου.

Η θετική αξιολόγηση θα συμβάλλει στην ευρύτερη αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του εκπαιδευτικού. Σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης, ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να αξιοποιήσει την αξιολόγησή του ως μοριοδοτούμενο κριτήριο για την επιλογή του σε θέση ευθύνης.

Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής αξιολόγησης, δεδομένου ότι ο στόχος της αξιολόγησης δεν είναι τιμωρητικός, ο αξιολογηθείς υποψήφιος θα πρέπει να παρακολουθήσει υποχρεωτική επιμόρφωση, βάσει υλικού που εκπονεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι τη Δευτέρα στις 12:30 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΚοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού