Η ΔΕΗ που μπαίνει «μέσα» 2,8 εκ. ευρώ την ημέρα!!! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Για τη ΔΕΗ και τις επιπτώσεις που έχει και θα έχει στη εθνική οικονομία η κατάρρευσή της έχουμε γράψει και ξαναγράψει.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ουδενός το αυτί ίδρωσε. Ούτε του Λαφαζάνη, ούτε του Σκουρλέτη, ούτε του Σταθάκη που ήταν οι πολιτικοί της προϊστάμενοι τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια…. Παρέλαβαν μια ΔΕΗ κερδοφόρα και με δρομολογημένη την ανάπτυξή της και την παραδίδουν διαλυμένη και χρεοκοπημένη. Τα νέα στοιχεία  για την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της τρομάζουν. Οι πληροφορίες για ζημιές 253 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 προκαλούν σοκ και δέος! Καταλαβαίνετε; Η ΔΕΗ με αυτές τις ζημιές, «μπαίνει μέσα» 2.8 εκ. ημερησίως!!!! Τόσο η εταιρεία όσο κι όλη η κοινωνία πληρώνουν τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και του επάρατου κρατισμού.

Η ΔΕΗ αποτελεί την εικόνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τελειώνει. Ανικανότητα κι ιδεοληψία. Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας κρατιέται διασωληνωμένη μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να επωμιστούν τη χρεοκοπία της οι επόμενοι.

Ξέρετε κάτι; Για την κατάσταση δεν φταίει κανένας μνημονιακός καταναγκασμός. Κανένας ξένος… τοκογλύφος…. Αντιθέτως, ήταν οι επιλογές της κυβέρνησης που προκάλεσαν την ασφυξία. Κι ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να δαιμονοποιεί τις ελάχιστες διεξόδους για την επιβίωση της επιχείρησης, προεξοφλώντας έτσι και τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά. Η ιστορία της ΔΕΗ δείχνει τα δεινά που δημιουργεί ο κρατισμός στην οικονομία.  Η σημερινή ΔΕΗ και η κατάντια της είναι η χθεσινή Ολυμπιακή. Θα θυμούνται οι παλαιότεροι.

 Έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ το δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία». Αυτό είναι ένα επιφαινόμενο δίλημμα.

Το ουσιαστικό δίλημμα πρέπει να είναι οικονομικός φιλελευθερισμός ή κρατισμός…. Κι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και αμφίρροπος, γιατί -ως γνωστόν-  ο κρατισμός έχει ισχυρά ερείσματα και μέσα στην Νέα Δημοκρατία…

Αλλά, όπως και νάναι, η κοινωνία δεν μπορεί να πληρώνει 2,8 εκ. ευρώ ημερησίως (!!!) για να μην έχει ελλείμματα η ΔΕΗ! Για να λαμβάνουν μισθούς των 60-70 ή 90 χιλιάδων ευρώ οι εργαζόμενοί της, να κουνάνε το δάκτυλο οι συνδικαλιστές και ταυτοχρόνως να εισπράττουν από τον κρατικό κορβανά και 700 ετησίως για τα ασφαλιστικά τους ταμεία!!!

Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται…