Η Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου

Για την επιδημιολογική κατάσταση και τους εμβολιασμούς

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται, αλλά παραμένει ευμετάβλητη. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή, αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές  εξάρσεις.  Η συχνότητα των νέων κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται.

Οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη σημασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών. Υποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση.

Έχουμε ευθύνη να εμβολιαστούμε για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και  να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρας μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Ήδη, έχουν γίνει περισσότεροι από 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική χώρα.

Για να έχουμε όλοι -Αρχές, κάτοικοι και επισκέπτες- πλήρη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής, τέθηκε από την Παρασκευή σε λειτουργία ένας διαδραστικός χάρτης στον οποίο θα παρουσιάζονται οι κατά τόπους βασικοί δείκτες: Ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θετικότητας, η εμβολιαστική κάλυψη, καθώς και η εβδομαδιαία τάση.

Ανάλογα με την επιδημιολογική της κατάσταση, κάθε περιοχή  θα χρωματίζεται με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή πράσινο. Έτσι ώστε, αφενός να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της  και αφετέρου  να εφαρμόζονται ανάλογα μέτρα όπου χρειαστεί.

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Κοινός στόχος στο διάστημα που διανύουμε  είναι να διασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές Καλοκαίρι για όλους και μια  καλύτερη από την περσινή τουριστική περίοδο. Για το σκοπό αυτό η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει νέα δράση ύψους 420 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της επανεκκίνησης τουριστικών δραστηριοτήτων. Έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 300.000 συμπολίτες μας, ενώ  μέχρι το τέλος Ιουλίου μπορούν να αξιοποιηθούν και οι επιταγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν  πέρσι.

Μεγάλης σημασίας βέβαια είναι και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ενεργοποιήσει -μαζί με άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες- το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό  Covid, που μετά τη σχετική πρόταση και τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, θα  αποτελεί από την 1η Ιουλίου ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Παράλληλα, αξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός  να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών- από σήμερα το πρωί, εφαρμόζονται τέσσερις νέες ρυθμίσεις:

-Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα  και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.

Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.

Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

Για το  νομοσχέδιο Προστασίας της Εργασίας

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, στηρίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας και ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν μια καλύτερη μέρα για όλους τους Έλληνες. Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και οι Θεσμοί προβλέπουν ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα μας και τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ πιστοποιούν ότι  η επιστροφή στο μέλλον έχει ξεκινήσει.

Με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και των εργαζόμενων, κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση, που -όπως είχε  επισημάνει ο Πρωθυπουργός- δίνει δύναμη στους εργαζόμενους.  Ενισχύει τα δικαιώματά τους. Προωθεί την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Διορθώνει αδικίες του παρελθόντος. Αντιμετωπίζει τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών. Αντιμετωπίζει τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Ειδικότερα -όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης-  στις βασικές τομές του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:

-Η σύσταση  Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης Αρχής.

-Η θέσπιση άδειας 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς.

-Η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας ύστερα από αίτημα του εργαζομένου.

-Η θέσπιση του δικαιώματος αποσύνδεσης στην τηλεργασία.

-Η ψηφιακή κάρτα εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν η αδήλωτη εργασία και οι απλήρωτες υπερωρίες.

-Η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ε.Ε..

-Η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπαλλήλων.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις που αφορούν: 

-Την διασφάλιση της παροχής του ενός τρίτου  της συνήθως παρεχόμενης υπηρεσίας στους κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας.

-Την απαγόρευση επαναπροκήρυξης απεργίας που έχει κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη, από άλλη -δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια- συνδικαλιστική οργάνωση.

-Την θέσπιση αστικής ευθύνης για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών.

-Την λήψη μέτρων για διαφάνεια στο συνδικαλισμό.

-Την απαγόρευση της ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.

Για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Μια σημαντική μεταρρύθμιση, που αφορά στο πλαίσιο του προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση, που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η.1.2022 και συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

H μεταρρύθμιση:

-Εκσυγχρονίζει, επικαιροποιεί και επεκτείνει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών των ακινήτων.

-Oι αντικειμενικές αξίες αναπροσαρμόζονται για να πλησιάζουν τις εμπορικές αξίες με τρόπο διαφανή και σύμφωνο με τα διεθνή και ευρωπαϊκά εκτιμητικά πρότυπα και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

-Διορθώνει αδυναμίες, κενά και αδικίες του παρελθόντος σε βάρος πολλών ιδιοκτητών.

Με τη νέα μεταρρύθμιση το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων  περιλαμβάνει  πλέον 13.808 ζώνες που καλύπτουν το 98% του πληθυσμού έναντι 85%  μέχρι σήμερα.

Με το νέο πλαίσιο:

-Εξασφαλίζεται ομοιόμορφη αντιμετώπιση όλων των περιοχών.

-Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενιαία φορολογική αντιμετώπιση όλων των ακινήτων.

-Διευρύνεται η φορολογητέα βάση και κατανέμονται  δικαιότερα τα φορολογικά βάρη.

Ο ΕΝΦΙΑ θα αναδιαμορφωθεί, χωρίς να αυξάνεται το συνολικό δημοσιονομικό ποσό που αναμένεται να αποφέρει. Θα σχεδιαστεί τους επόμενους μήνες και θα εφαρμοστεί από το 2022. Θα ολοκληρωθεί έτσι η πρώτη φάση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης που καθιστά πιο δίκαιη τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού 

Αύριο στις 10 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Σας ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Εχθές, μετά την εμφάνιση του κ. Πέτσα στον «ΣΚΑΙ», άνοιξε εκ νέου μία συζήτηση για τα δικαιώματα, για τις επιπρόσθετες ελευθερίες που μπορεί ν’ απολαμβάνουν το επόμενο διάστημα πολίτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει. Η Κυβέρνηση τι σχεδιάζει σ’ αυτό το μέτωπο; Είναι κάτι το οποίο μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα, να δρομολογείται;

ΑΡΙΣΤ. ΠΕΛΩΝΗ: Όπως προανέφερα, ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές ομάδες, θ’ ανοίξουν πολύ σύντομα για όλους τους ενήλικες. Η συζήτηση  για μεγαλύτερες διευκολύνσεις και ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί, γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς, οι οποίοι και αξιολογούν και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν μπορεί, ωστόσο, να λάβει «σάρκα και οστά» πρακτικά, εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού.

ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Την Παρασκευή ν’ αναμένουμε ανακοινώσεις για την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, την επιστροφή της μουσικής και ενδεχομένως, αύξηση των παρευρισκομένων σε δεξιώσεις;

ΑΡΙΣΤ. ΠΕΛΩΝΗ: Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της Επιτροπής. Θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και αυτά που αναφέρατε σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, ώστε να δοθεί μία ορατότητα στους πολίτες, που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο.

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Συνήθως η απάντηση είναι δεδομένη, ότι αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού, αλλά επειδή έχουν φουντώσει τα σενάρια για ανασχηματισμό και ειδικά σε μία περίοδο που η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μία επανεκκίνηση στην οικονομία και η κρίση δεν έχει τελειώσει, κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατέβασμα μολυβιών ή άλλες παρενέργειες, κλείνει από την Κυβέρνηση το θέμα του ανασχηματισμού;

ΑΡΙΣΤ. ΠΕΛΩΝΗ: Αυτή είναι μια αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σας θυμίζω ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός, έγινε πριν από 6 μήνες. Ο Πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός των συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται, λοιπόν, τέτοιο θέμα.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Έχει απασχολήσει την Κυβέρνηση το γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές όπου έχουν ανταποκριθεί εντυπωσιακά οι πολίτες στον εμβολιασμό και άλλες που επίσης εντυπωσιακά δεν έχουν ανταποκριθεί; Τα παραδείγματα της Κύθνου και της Σάμου είναι χαρακτηριστικά. Έχει μελετηθεί αυτό το φαινόμενο των τοπικών διαφοροποιήσεων και πώς σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Ανανιάδη, θα επαναλάβω ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία και η μοναδική ασπίδα προστασίας, μαζί με τα μέτρα, βέβαια, που πρέπει όλοι να τηρούμε όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε την ευθύνη αυτή απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Η Κυβέρνηση έχει εξετάσει τυχόν ζητήματα συνταγματικότητας σε ό,τι αφορά τα προνόμια, διευκολύνσεις ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε για τους εμβολιασμένους; Και, επίσης, το πώς θα ελέγχει κάποιος ή ποιος θα είναι αυτός που θα ελέγχει; Για παράδειγμα, αν ένας εμβολιασμένος έχει πρόσβαση σε κλειστό χώρο, ποιος είναι αυτός που θα ελέγχει ότι πράγματι είναι εμβολιασμένος;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κυρία Σαμαρά, έχετε πάει πολύ μακριά. Μόλις είπα απαντώντας στον κ. Ευγενίδη ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να λάβει πρακτική μορφή αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού. Και αναφέρομαι στις ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες δεν έχει ανοίξει ακόμη η διαδικασία του εμβολιασμού, που είναι από 18 έως 29 ετών, για τις οποίες αναμένονται ανακοινώσεις αυτές τις μέρες.

Σ. ΡΙΣΤΟΦΣΚΑ: Επ’ αυτού, κυρία Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποιο όριο που πρέπει να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη για να ξεκινήσει η συζήτηση για τα προνόμια, για διευκολύνσεις κτλ.; Και όταν γίνει αυτό θα ισχύει, φαντάζομαι, και για τους επισκέπτες της χώρας. Ευχαριστώ.

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Επίσης προχωράτε πάρα πολύ. Όπως είπα η συζήτηση γίνεται σε συνεργασία με τους επιστήμονες, που αξιολογούν τα επιστημονικά δεδομένα.

Θ. ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ: Στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που αναφερθήκατε και εσείς, εργατικά συνδικάτα αναφέρουν ότι διατάξεις που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, βάζουν στο «γύψο» το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Τι απαντάει η Κυβέρνηση;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Δε μπαίνει στο «γύψο» κανένα δικαίωμα, κύριε Μπαλοδήμα. Είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Σεβαστό, ωστόσο, θα πρέπει να είναι και το δικαίωμα, του κοινωνικού συνόλου να μη γίνεται όμηρος αυθαιρεσιών και καταχρήσεων. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο, ακολουθώντας και βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές .

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Την προσεχή Δευτέρα, έχουμε τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, στο περιθώριο του ΝΑΤΟ. Μόλις σήμερα ο κ. Ακάρ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι είναι μια επεκτατική χώρα και μάλιστα κάλεσε όλους να δουν το χάρτη για το πώς έχουμε επεκταθεί από το 1821 και μετά. Τέτοιου είδους δηλώσεις πώς αντιμετωπίζονται από ελληνικής πλευράς, που είναι εμπρηστικές λίγο πριν από αυτή τη συνάντηση;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Καντέλη, έχω ξαναπεί ότι εμείς προσδοκούμε και προσβλέπουμε σε αποκλιμάκωση και πράξεων και λόγων. Προφανώς έχουμε πολλές διαφωνίες με την τουρκική πλευρά. Ακριβώς επειδή διαφωνούμε πρέπει να συζητάμε και πρέπει να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν που έχει ανακοινωθεί, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός θα έχει άλλες διμερείς συναντήσεις με άλλους ξένους ηγέτες, όπως, για παράδειγμα, με τον κ. Μπάιντεν;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Δεν έχω κάτι να σας πω, αυτή τη στιγμή. Δεν έχει ζητηθεί μια τέτοια συνάντηση. Ο Πρωθυπουργός μίλησε στις 25 Μαρτίου με τον Αμερικανό Πρόεδρο και, όπως συμφώνησαν, θα σχεδιαστεί και μια επίσκεψή του, τους επόμενους μήνες, στην Ουάσιγκτον.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών, υπάρχει η σκέψη να αποδίδεται ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Ας μείνουμε σε αυτά που ανακοινώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να επαναλάβω ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε κάποιες περιοχές δεν συνεπάγεται αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θα υπολογιστεί βάσει συντελεστών που θα σχεδιαστούν και θα ισχύσουν από το 2022.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Και αυτό το Σαββατοκύριακο, δυστυχώς, είδαμε ότι έγιναν κορονοπάρτι, έτσι όπως τα λέμε. Αναφέρομαι συγκεκριμένα και στο Αριστοτέλειο, όπου νομίζω σήμερα το πρωί ο Πρύτανης έκανε μια καταγγελία, λέγοντας ότι η Αστυνομία είναι ενήμερη, αλλά δεν εμφανίζεται. Τι σχολιάζετε επ΄ αυτού;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Προφανώς, αυτή δεν είναι μια καλή εικόνα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των νέων, ύστερα από πολλούς μήνες περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στην καλή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μακάρι οι νέοι να επιδείξουν το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο «παρτάρουν» και για τον εμβολιασμό τους, που θα ανοίξει σύντομα και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Θ. ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ: Ένας Πρωθυπουργός που δηλώνει κεντροδεξιός και φιλελεύθερος, θα επιχειρήσει παρέμβαση στη λειτουργία και δράση των φοιτητικών Συλλόγων, επιβάλλοντας πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η συζήτηση αυτή δεν είναι της παρούσης. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τα σχολεία και την αξιολόγηση. Τα άλλα, δεν είναι της ώρας.

Προηγούμενο άρθροCOSMOTE 5G: επιταχύνεται η ανάπτυξη του δικτύου
Επόμενο άρθροΑκαδημία Αθηνών: Απεβίωσε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 ο Ακαδημαϊκός Ευάγγελος Μουτσόπουλος