Η Αριστερά που βλέπει παντού… μπίζνες! – Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής

Μόλις πριν μία εβδομάδα γράφαμε ότι η Αριστερά, πίσω από κάθε αλλαγή που προωθείται από την κυβέρνηση, δεν βλέπει τίποτα άλλο παρά την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ε, δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες κι ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί μέσω social media την κυβέρνηση για «μπίζνα» (sic) εκατομμύριων, επειδή η τελευταία φρόντισε να αυξηθούν κατακόρυφα τα ράπιντ και τα σελφ τεστ μεταξύ των πολιτών.

Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής

Εν τω μεταξύ, το ίδιο στέλεχος κατηγορούσε πέρυσι την κυβέρνηση ότι δεν διεξάγονται αρκετά τεστ για την ανίχνευση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Την προηγούμενη εβδομάδα δε, το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως κακώς άνοιξαν τα σχολεία, ενώ πέρυσι το ίδιο κόμμα ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση κρατά τα σχολεία κλειστά σκοπίμως για να γίνει μία άλλη «μπίζνα», προς όφελος των εταιρειών που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση.

Γενικώς, όταν θέλει να μειώσει κάτι η Αριστερά, φωνάζει ότι γίνεται για το κέρδος, λες κι είναι κακό να βγάζει κανείς χρήματα. Η επένδυση στο Ελληνικό, για παράδειγμα…: Κλασική «μπίζνα»! Θα έρθουν επενδυτές να αναδιαμορφώσουν την περιοχή στο Ελληνικό για να βγάλουν, λέει, λεφτά. Φοβερή αποκάλυψη! «Μπίζνα» υποτίθεται ότι ήταν και η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, γιατί με το κλείσιμό της ευνοούνται, μας είπαν, τα ιδιωτικά κανάλια. Χαίρω πολύ! Όταν ξανάνοιξε βέβαια κανένας δεν είπε ότι τα ίδια κανάλια ζημιώνονται, το προσπέρασε αυτό η Αριστερά. «Μπίζνα» και η εξυγίανση της ΔΕΗ… Τα οφέλη του δημοσίου από τις αλλαγές στη ΔΕΗ και το γεγονός ότι η μετοχή της έχει ανέβει κατά 391% από τότε που έγιναν εκλογές, αγνοούνται πλήρως στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην το κουράζουμε, με τούτα και μ’ εκείνα, αν είσαι αρκετά Αριστερός όλα «μπίζνα» είναι. Και είναι αλήθεια πως όταν κάποιος έχει περιορισμένη αντίληψη για τα οικονομικά και για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γενικότερα, ακόμα κι εκείνες τις αλλαγές που γίνονται ξεκάθαρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, σαν κακώς εννοούμενη «μπίζνα» τις βλέπει. Και είναι αυτή η περιορισμένη αντίληψη για την πραγματικότητα που καλλιεργεί και θέλει να συντηρεί στην κοινωνία η Αριστερά, γιατί αλλιώς θα εξαφανιζόταν από το πολιτικό σκηνικό… Στελέχη της, λ.χ., ονόμασαν «πράσινη μπίζνα» την απολιγνιτοποίηση των επιβαρυμένων περιβαλλοντικά περιοχών, επειδή, ναι, κάποιοι θα επενδύσουν στην πράσινη ανάπτυξη. Αλλιώς, βλέπετε, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει απολιγνιτοποίηση. «Μεγάλη μπίζνα» και οι εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί αυτοί που θα τις εγκαταστήσουν, άκουσον άκουσον, θα πληρωθούν!

Και το πιο χαρακτηριστικό και επίκαιρο παράδειγμα από όλα; Το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό των Ελλήνων κατά του κορονοϊού: Σε κάθε αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για σύμπλευση με τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών… Τι να κάνουμε όμως που το συμφέρον του λαού συμπίπτει με το συμφέρον των big pharma στην περίπτωση της κυβερνητικής προσπάθειας για μαζικό εμβολιασμό; Για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όμως «θέλουν να ξεστοκάρουν τα AstraZeneca». Ας μην απορούμε, λοιπόν, που η Ελλάδα είναι γεμάτη αντισυστημισμό και συνωμοσιολογία. Η αξιωματική αντιπολίτευση τα λέει αυτά…

Τελικά, από ό,τι φαίνεται, ο μόνος που κάνει πραγματική «μπίζνα», με όλη την αρνητική σημασία της λέξης, είναι η Αριστερά. Βλέπει το κέρδος σαν θανάσιμο αμάρτημα εκτός κι αν προορίζεται για τη δική της τσέπη, και το βγάζει κάνοντας εμπόριο ευαισθησίας. Στο οποίο εμπόριο μάλιστα επιδιώκει το μονοπώλιο, με το πελατολόγιό της να εκτείνεται από τους πιο ευκολόπιστους συμπολίτες μας μέχρι τους πιο φανατικούς συνωμοσιολόγους…

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Από 1/1/2022 η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης
Επόμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Από 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού