Η Αριστερά και πάλι στη λάθος πλευρά της ιστορίας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλα όσα με τον αψίκορο Μπογδάνο προηγήθηκαν της χθεσινής συζήτησης  στη Βουλή για το πιο σημαντικό εθνικό ζήτημα εδώ και δεκαετίες, δεν κατάφεραν τελικά  να βάλουν κάτω από το χαλί τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Που είπε «όχι» σε μια ιστορική συμφωνία που αλλάζει το ρου πολλών πραγμάτων στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η συμφωνία αναβαθμίζει την Ελλάδα ως ισχυρότατο σταθεροποιητικό πόλο στην Ν.Α. Μεσόγειο, θωρακίζει ακόμη περισσότερο  τα ελληνικά σύνορα έναντι της τουρκικής απειλής. Δεν τα επιθυμούσε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κι εν γένει η Αριστερά;

Είναι απίστευτη η μίρλα της Αριστεράς σε κάθε τι εθνικό. Σε κάθε τι σημαντικό για την άμυνα της χώρας. Πρέπει να ερευνήσουν ειδικοί επιστήμονες ότι συστηματικά βρίσκεται στη λάθος πλευρά των γεγονότων και των αποφάσεων, στη λάθος πλευρά της ιστορίας!

Προσέξτε: Τι έκανε η ελληνογαλλική συμφωνία; Εκτός άλλων ανατροφοδότησε τον προβληματισμό για την αναγκαιότητα δημιουργίας ευρωπαϊκής άμυνας. Ίσως αποτελεί το πρωτόλειο θεμέλιο ευρωπαϊκού στρατού. Ε, η ελληνική Αριστερά ήταν εκτός!

Αλήθεια, τι άλλαξε στην Κουμουνδούρου κι ενώ αρχικά τάσσονταν υπέρ της συμφωνίας, τελικά την καταψήφισαν και μάλιστα είδαν … οσμές σκανδάλου; Τι έκανε τον Τσίπρα να βάλει τον Σκουρλέτη να δηλώσει ότι «ενδεχομένως υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος»; Και δεν ντράπηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να πει ότι «ξαναγυρίζουμε στη χρυσή δεκαετία του Άκη και του Γιάννου»; Όταν ο ίδιος έχει στην αυλή του όλους τους ανθρώπους του Άγη;

Ξέρετε κάτι; Πάτησαν στα ερωτήματα που έθεσε ο Βενιζέλος. Όμως είναι τόσο ανερμάτιστοι που δεν κατάλαβαν καν ότι αυτά τα ερωτήματα είχαν ως ζήτημα τις νομικές διευκρινίσεις. Κι ύστερα, σήκωσαν παντιέρα (rosa, φυσικά) με τη ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής που δεν περιλαμβάνει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Μα αφού δεν τα έχουμε οριοθετήσει, πώς θα τα βάλουμε μέσα σε μια συμφωνία ως…. ελληνική επικράτεια; Όμως, ακόμη κι αν οριοθετηθούν η υφαλοκρηπίδα κι η ΑΟΖ, δεν συνιστούν «επικράτεια» στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ΜΟΝΟ ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα. Θέλουν και τα λένε λοιπόν εκεί στην Αριστερά;

Ταυτοχρόνως διαμαρτύρονταν γιατί η συμφωνία…. δεν προβλέπει αποκλεισμό της Ελλάδας σε επιχειρήσεις εκτός Γαλλικής επικράτειας! Δηλαδή ο απόλυτος παραλογισμός!

Πρέπει να πούμε κι αυτό: Καλά, ο Τσίπρας δεν γνωρίζει! Άλλωστε ως πρωθυπουργός έμαθε ότι η θάλασσα έχει σύνορα. Μα δεν υπάρχει κάποιος δίπλα του να του πει ότι οι διακρατικές συμφωνίες δεν είναι δεσμευτικές, δεν δεσμεύουν κράτη; Νομικά χαρτιά είναι που μπορεί να καταπατηθούν με  το απαραίτητο κόστος και ξεφτίλα από όποιον τις καταπατήσει. Ας μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα πλήρωσε, ξευτιλίστηκε, από τα καμώματα του θρόνου, το 1913. Όταν ο Βενιζέλος είχε υπογράψει διακρατική συμφωνία με τη Σερβία που προέβλεπε στρατιωτική αρωγή της μιας χώρας στην άλλη, αν δεχόταν επίθεση. Όταν η Σερβία δέχθηκε επίθεση από τη Βουλγαρία στον Β’ Βαλκανικό πόλεμο, η Ελλάδα δεν έσπευσε να βοηθήσει! Άρα ακόμη κι αν έμπαιναν στην σημερινή ελληνογαλλική συμφωνία ρήτρες υπεράσπισης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, η Γαλλία … θα μπορούσε να μπορεί να μην συνδράμει. Εμείς, όπως και τώρα, θα την υπερασπιστούμε. Μακάρι κι η Αριστερά!

Ξέρετε κάτι; Η αλήθεια κι η πραγματικότητα δείχνουν ότι η Αριστερά είναι απούσα από το αυτονόητο εθνικό συμφέρον! Όπως κι από κάθε λογικό κι αυτονόητο…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθροΣυμψηφισμοί αποζημιώσεων ενοικίων από την ΑΑΔΕ για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.