Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων «Νάουσα Πόλη του Οίνου 2019», που έχουν κεντρικό θέμα το Ξινόμαυρο Κρασί της περιοχής, την ντόπια γαστρονομία και την αντίστοιχη γευσιγνωσία και ξεκινούν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019,
με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, μέσω εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.
Πρόκειται για εκδήλωση που επικεντρώνεται στην προβολή της τοπικής γαστρονομίας, είτε ως «πρωινό» είτε ως κυρίως γεύμα, είτε και ως συνδυασμός (branch) κι έχει τον γενικό τίτλο «ΙΜΑΤΗΙΑ BRUNCH- WINΕ EDITION». Περιλαμβάνει λαχταριστές επιλογές πιάτων και γευστικών προτάσεων από επιλεγμένα ντόπια προϊόντα, με εκδοχές συνοδείας ξινόμαυρου, που θα προσφερθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες, στο φουαγιέ του Κτιρίου ΕΡΙΑ, στη Νάουσα, από τις 11:00 έως τις 12:00 της Κυριακής (24 Νοεμβρίου 2019).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων «Νάουσα, Πόλη του Οίνου 2019» του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, περιλαμβάνει τα εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11
19:00-22:00″Welcome Party”
Καφέ Boston’s – Νάουσα (απέναντι από το κτίριο των εκδηλώσεων)
Κόστος συμμετοχής 7€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)
Περιλαμβάνει, σερβίρισμα από ειδικό μπουφέ & 1 ποτήρι Ξινόμαυρο
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11
11.00-21.00 «Κεντρική γευστική δοκιμή ξινόμαυρου»
Kτήριο “ΕΡΙΑ” – Νάουσα (1ος όροφος)
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Στο κτήριο “ΕΡΙΑ” – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων – Ισόγειο
12:00-13:00″Νάουσα 2019″
Πρώτη ευκαιρία δοκιμής της νέας σοδειάς της Νάουσας με τον Γιώργο Διαμαντάκο από το Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ. Κόστος συμμετοχής 8,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο
12:30-13:00 Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ
1879-2019: 140 χρόνια Μπουτάρη «Νάουσσα Μπουτάρη ένα ιστορικό αγαπημένο κρασί» Παρουσίαση Γιάννης Βογιατζής & Μαρίνα Μπουτάρη
Είσοδος ελεύθερη
13:00-13:30 Kτήριο “ΕΡΙΑ” – 1ος όροφος
“Παρουσίαση του έργου της «Γαστρονομικής Κοινότητας Νάουσας» από τον κ.Γιώργο Πίττα
14:00-15:30 Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων – Ισόγειο
Η άλλη Νάουσα – Κρασιά από άλλες ποικιλίες, φυτεμένες στη Νάουσα.
Ποια η χρησιμότητα τους και οι δυνατότητες τους καθώς και ο ρόλος τους, στα Blends με το Ξινόμαυρο με τον Στέφανο Κόγια Dip. Wset
Κόστος συμμετοχής 20,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)
16:00 – 17:00 Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων – Ισόγειο
Παρουσίαση πρώτων βοηθειών από το τμήμα Ερυθρού Σταυρού Νάουσας
Μία σημαντική εκπαίδευση για όλους, που μπορεί να σώσει ζωές.
Eίσοδος ελεύθερη
18:30-20:00 Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων – Ισόγειο
NAOYΣΑ – BAROLO – BΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ, ένα ταξίδι σε 3 διαφορετικές περιοχές
Με τους Χριστόφορο Γεωργιάδη – Οινοποιείο Αργατία – Bασίλης Γεωργίου – Οινοποιία Μπουτάρη – Kων/νο Αργυράκη – Οινοποιείο Αργυράκη
Κόστος συμμετοχής 25,00€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)
17.00-18.30 Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ.
Ημερίδα: “Κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις στην αμπελοκαλλιέργεια και στο περιβάλλον”
Είσοδος ελεύθερη
17:00 Κεντρική εκδήλωση
-Χαιρετισμοί επισήμων
-Χαιρετισμός Προέδρου του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργου Φουντούλη
-Χαιρετισμός Δήμαρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα
Εισηγήσεις:
“Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στην αμπελοκαλλιέργεια”. Παρουσίαση: Στέφανος Δ. Κουνδουράς, Αναπλ. Καθηγητής, Εργαστήριο Αμπελουργίας, Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. & Δρ.Χαρούλα Σπινθηροπούλου από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ
“H Mετάβαση της αμπελουργικής ζώνης των οίνων ΠΟΠ Νάουσα στην εποχή της Βιοοικονομίας. Παρουσίαση: Aντώνης Γρηγορόπουλος, Περιβαλλοντολόγος
20:30 “Βραβείο Κοινού”
Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
11.00-18.00 “Κεντρική γευστική δοκιμή” – Φουαγιέ Κτιρίου ΕΡΙΑ
Kτήριο “ΕΡΙΑ” – 1ος όροφος
Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.
11:00-12:00 Imathia Brunch- Win Edition
Κτήριο “ΕΡΙΑ” – Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων – Ισόγειο (φουαγιέ)
Aπολαύστε ένα λαχταριστό ΙΜΑΤΗΙΑ BRUNCH WINΕ-EDITION στο φουαγιέ του κτηρίου ΕΡΙΑ, μία προσφορά της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας με τη συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Νάουσα Πόλη του Οίνου»
12:00-13:30 Στα πλαίσια της εκδήλωσης, φροντίζουμε και τους μικρούς μας επισκέπτες με μία: Mουσική αφήγηση «Τα μουστοκούλουρα του Αγησίλαγου» του Δημήτρη Μπασλάμ. Με την Δήμητρα Μητρέντση, μαζί της ο Roger Rovento. Eίσοδος ελεύθερη
11:00-19:00 Περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα
- ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: 11:00-17:00
- KTHMA KEΛΕΣΙΔΗ: 11:00-17:00
- ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ: 11:00-19:00
- ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ: 11:00-18:00
- KTHMA ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ: 11:00-17:00
- OIΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ: 12:00-18:00
“Το Ξινόμαυρο και οι φίλες του» - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ 11:00 – 17:00
Γευστική Δοκιμή «Κλασσική Νάουσα vs Ξινόμαυρο χωρίς θειώδες» - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ: 11:00-18:00
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ: 11:00-17:00
- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: 11:00-17:00
“Βόλτα στην Παράδοση της Νάουσας”
Ώρες επισκέψεων: Σάββατο & Κυριακή 19:30-21:30
Περπατήστε δίπλα από το ποτάμι, και θα συναντήσετε το διατηρητέο κτίριο Υδρόμυλος «Μάκη». Εκεί βρίσκεται το σπίτι του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Μυηθείτε στο ξεχωριστό έθιμο και ξεναγηθείτε στον παλαιότερο μύλο της Νάουσας.
Επικοινωνία: κύριος Άρης Τόσσιος 697 924 0324,
Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου των εκδηλώσεων, Wine bar, καφέ & εστιατόρια της Νάουσας θα χτυπάνε στον ρυθμό του Ξινόμαυρου!
Θα βρείτε όλα τα events των καταστημάτων, εντός της έκθεσης, καθώς και στην σελίδα «NAOYΣΑ ΟΙΝΟΣ/NAOUSSA WINE» στο facebook
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ (για το τριήμερο)
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 50 ευρώ
Περιλαμβάνει welcome party, γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Ελπίδα Παλαμίδα T: 6938 250088
naoussawinecity@gmail.com