Η Ανακύκλωση στο 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας (Βιβλία – χαρτί Α4 – κουτάκια αλουμινίου – πλαστικά καπάκια)

Σε συνέχεια άρθρου μας, σχετικού με την κυκλική οικονομία  και τις δράσεις που γίνονται στο σχολείο μας, γνωρίζουμε στους κατοίκους της περιοχής μας, ότι στο σχολείο μας συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχουμε ξεκινήσει εδώ και  κάποια χρόνια.

 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά τη συγκέντρωση των παρακάτω ανακυκλώσιμων υλικών των οποίων η διαχείριση λόγω της φύσης τους είναι σχετικά εύκολη.

  1. Βιβλία και χαρτί φωτοτυπίας
  2. Άδεια κουτάκια αλουμινίου (αναψυκτικά – μπύρες)
  3. Πλαστικά καπάκια

Το χαρτί και το αλουμίνιο οδηγούνται σε επιχειρήσεις που ειδικεύνται στην ανακύκλωση των συγκεκριμένων υλικών και τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτή τη διαδικασία διατίθενται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σχολείου με την αγορά εποπτικού και βοηθητικού υλικού ενισχύοντας έτσι τις υποδομές του σχολείου.

Τα πλαστικά καπάκια στέλνονται στο Σύλλογο Παραπληγικών Γιαννιτσών ενισχύοντας έτσι το κοινωνικό του έργο (αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, προσφορά βοηθημάτων καθημερινότητας σε άτομα με αναπηρία ).

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο βασικός στόχος των δράσεων δεν είναι μόνο ο οικονομικός, αλλά η καλλιέργεια και μετάδοση «περιβαλλοντικής κουλτούρας», ως τρόπος ευαισθητοποίησης, σκέψης, νοοτροπίας και συμπεριφοράς  όχι μόνο για τα μαθητικά χρόνια αλλά για το σύνολο της ζωής των μαθητών—πολιτών.

Επίσης στις οικονομικές προεκτάσεις να τονιστεί, ιδιαίτερα, το έμμεσο οικονομικό όφελος (χρόνος – όγκος – κόστος) με το οποίο ωφελείται ο δήμος μας. Στην τελευταία παράμετρο θα επανέλθουμε με ξεχωριστό αναλυτικό άρθρο που θα εξηγούμε το πώς και το γιατί συμβαίνει αυτό.

Καλούμε τους συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, φέρνοντας τις ποσότητες από τα παραπάνω ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνουν και έχει ο καθένας  στο σπίτι του.

Για το διάστημα μέχρι το τέλος Ιουνίου καθημερινά στον χώρο του σχολείου. Για την περίοδο του καλοκαιριού – περίοδος που γίνεται τακτοποίηση και εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων ή απολαμβάνουμε τη δροσιά της μπύρας –  κάθε Τετάρτη, τις πρωινές ώρες, που το σχολείο λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ειδικά για τα κουτάκια αλουμινίου τοποθετήθηκαν σε σημεία του κέντρου της πόλης μας καλαίσθητοι κάδοι για τη συλλογή των συσκευασιών αλουμινίου (κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας κ.ά.) δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να τοποθετούν εκεί αυτές τις συσκευασίες

Τις δράσεις του σχολείου μας σε αυτή την κατεύθυνση μπορείτε να δείτε μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Π. ΠΙΚΑΣΟ

Βιβλία και χαρτί τακτοποιούνται σε πλαστικές κλούβες Βιβλία2 ΒιβλίαΒιβλία και χαρτί τακτοποιούνται σε πλαστικές κλούβες

Συσκευασίες αλουμινίουΣυσκευασίες αλουμινίου

Πλαστικά καπάκια έτοιμα για αποστολήΠλαστικά καπάκια έτοιμα για αποστολή

Από τη συγκέντρωση του αλουμινίου από τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε σημεία της πόλης μαςΑπό τη συγκέντρωση του αλουμινίου από τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε σημεία της πόλης μας

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη σε έργα αναπλάσεων πλατειών στην πόλη της Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΕπιτυχίες του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης και Τοξοβολίας ΑμεΑ 2023