Η αλόγιστη, διχαστική & χυδαία Αριστερά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Αριστερά, ειδικά και γενικά, αυτοπροσδιορίζεται προοδευτική! Νομίζει ότι αποτελεί την ατμομηχανή της κοινωνίας την ώρα που δεν μπορεί να διοικήσει λόγω κουλτούρας, ούτε περίπτερο. Είναι γεμάτη επαναστάτες ποπολάρους  που δεν μπορούν να κατανοήσουν –ή δεν τους το έχουν πει- ότι οι ιδέες τους ηττήθηκαν παντού. Νομίζουν ότι εκφράζουν την λαϊκή οργή και τελικά οι ίδιοι είναι εκείνοι που την συγκεντρώνουν επάνω τους. Μπορεί ειρωνικά να αποκαλούν «κυρ Παντελήδες» τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, μα οι «κυρ Παντελήδες» κράτησαν όρθια την Ελλάδα και δεν επέτρεψαν να γίνει ένα ακόμη μαγαζάκι της δικτατορικής Σοβιετίας.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα σκεφτόμουν αυτά και πολλά άλλα από τη δράση του θρασύδειλου «Ρουβίκωνα» εναντίον κάθε… ταξικού εχθρού (μέχρι και στο γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου έφτασε η χάρη τους) ή τα γιαούρτια που πέταξαν χυδαία ανθρωπάκια στον Θάνο Πλεύρη και στα μικρά παιδιά του, την ώρα που γευμάτιζαν σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Αλήθεια, πόση αλητεία κρύβουν αυτοί οι τύποι μέσα τους; Πόση ακρισία; Πόση έλλειψη ευθυκρισίας και τσίπας;

Ναι είναι οι τύποι, τους βλέπουμε στους δρόμους, που υμνούν τον Κουφοντίνα και τις καπνισμένες δολοφονικές κάνες του. Είναι οι τύποι που σπάνε βιτρίνες καταστημάτων για να  εκδικηθούν τους άγριους καπιταλιστές ιδιοκτήτες τους. Είναι εκείνοι που βάζουν φωτιές στα Πανεπιστήμια, που κλειδώνουν καθηγητές, που δεν αναγνωρίζουν καν τους νόμους της Πολιτείας. Είναι εκείνοι που κτύπησαν τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Πέτρο Ευθυμίου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Πάγκαλο…. Είναι εκείνοι που ατιμώρητοι γέμιζαν την Ελλάδα με αφίσες πολιτικών –πάντα της Κεντροδεξιάς και του ΠαΣοΚ- που έγραφαν «Καταζητείται»! Είναι εκείνοι που ότι κάνουν, βρίσκουν σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτηρίζει … λαϊκή οργή.

Ξέρετε κάτι; Οι παλιοί Αριστεροί που πάλευαν για τις ιδέες τους –έστω και βαθιά νυχτωμένοι για την πραγματικότητα με την ερυθρά δικτατορία- διέθεταν αρχές, ευγένεια κι αξιοπρέπεια.

Σήμερα η Αριστερά –ειδικά ή γενικά- θεωρεί ότι αποτινάζει τον αστικό καθωσπρεπισμό και τις comme il faut συμπεριφορές, με τον τραμπουκισμό, τις καταστροφές, τις καταλήψεις, ακόμη και τη βία των μολότοφ και των λοστών. Θυμάμαι πως όταν κάποιους συνέλαβε η Αστυνομία έξω από τη Βουλή, ο Αριστερός πρόεδρός της τους έστειλε με τα περιπολικά σπίτια τους!

Αυτή είναι η δημοκρατία που ονειρεύονται στην Αριστερά; Τα γιαούρτια κι όλα τα άλλα;

Απλά, σημειώνω ότι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι σκέψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποδοκιμάσει την αλητεία και την δήθεν πολιτική της πράξη με θύμα τον Πλεύρη και την οικογένειά του.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 2 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα Τρίτη 2 Μαϊου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.