Η Ακαδημία Αθηνών καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Τα Μέλη της Ακαδημίας Αθηνών καταδικάζουν την εξελισσόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Οι ρωσικές ενέργειες περιφρονούν τους πλέον βασικούς κανόνες της διεθνούς κοινότητας, ειδικά την απαγόρευση χρήσης ένοπλης βίας στις διεθνείς σχέσεις, τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, τα ίσα δικαιώματα των λαών και το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση ως βάση για φιλικές σχέσεις μεταξύ των εθνών όπως προβλέπεται από την Χάρτα του ΟΗΕ.

Η Ακαδημία Αθηνών ευρίσκεται εν αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό και τους ουκρανούς συναδέλφους και ενώνει την φωνή της με αυτή άλλων εθνικών Ακαδημιών, επιστημονικών εταιρειών και παραγόντων της διεθνούς κοινότητας υπέρ της προάσπισης του δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απευθύνουμε έκκληση για άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, για ειρηνική και με καλή πίστη διευθέτηση των διαφορών ανάμεσα στα εμπλεκόμενα κράτη και για τον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι καταστατικές αξίες όπως ειρήνη, συνύπαρξη, ελευθερία και δικαιοσύνη, τις οποίες η διεθνής κοινότητα εξασφάλισε με μεγάλες θυσίες στο παρελθόν, θα επικρατήσουν.

Προηγούμενο άρθροΣτο «Τόξο του Αιγαίου» με το COSMOTE HISTORY HD
Επόμενο άρθρο7 συνήθειες των ανθρώπων με εξαιρετική υγεία