Όταν συζητά κάποιος με την εξαίρετη εικαστικό Αγγελική Αντωνέα, επ’ ουδενί μπορεί να φανταστεί ότι ταυτοχρόνως με την πορεία της και τις σπουδαίες εκθέσεις ζωγραφικής που παρουσιάζει τα έργα της, συνομιλεί και με μια εξαίρετη Νομικό. Μια Νομικό που άφησε στην άκρη δικόγραφα, νομικούς κώδικες και άλλα συναφή και αποφάσισε να κάνει πράξη ένα ζωογόνο για εκείνη εγχείρημα. Να σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Ένα εγχείρημα που ως σπουδή, γνωρίζει ότι είναι αέναο.
Στα έργα της είναι ολοφάνερη η δική της προσωπική αντίληψη, αλλά ως άνθρωπος που έχει κάκιστη σχέση με τη έπαρση, υποκλίνεται στον καθηγητή και δάσκαλό της Γιάννη Γουρζή και υπερτονίζει την καταλυτική του επήρεια στην πορεία της. Τόσο αναφορικά με την προσέγγιση βασικών αρχών του σχεδίου, των χρωμάτων και της σύνθεσης ενός έργου, όσο και στην κατεύθυνση της ζωγραφικής με τα μέσα της χαρακτικής.
Λάτρης του Μπουζιάνη, του Βεντούρα, του Van Gogh, του Modiliagni, εμπνέεται από μνήμες και παρατήρηση. Ομολογουμένως οι εμπνεύσεις της έχουν συναρπαστικά αποτελέσματα.
Η Αγγελική Αντωνέα, πέραν της όλο και μεγαλύτερης αποδοχής από φιλότεχνους αλλά κι ανθρώπους με υψηλή αισθητική αντίληψη, βρίσκεται αυτή την περίοδο και εκθέτει έργα της στην Gallery Art Prisma, έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο του Πειραιά, Κουντουριώτου 187, σχεδόν 5 λεπτά από το Μετρό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου κι έχει τίτλο «Βλέμματα μετέωρα, τοπία πλέοντα», με επιμέλεια της Λουίζας Καραπιδάκη. Η έκθεση αναφέρεται σε μία σειρά 36 έργων σε χαρτί και ζελατίνες, με λάδια και μελάνια χαρακτικής, σε διάφορες διαστάσεις, που φιλοτέχνησε το 2021 έως την άνοιξη του 2022. Είναι ολοφάνερο ότι στα «πλέοντα» τοπία και στις αγέρωχες μορφές της εικαστικής της αντίληψης το «μετέωρο» αποκτά υπόσταση εικαστική σε «θαλασσινό» περιβάλλον. Εξαίσια!
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-15.00 & 18.00-21.00, Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00.
Όσοι μπορείτε, να πάτε. Θα συναντήσετε την ίδια, θα συζητήσετε, θα μπείτε βαθιά στην τέχνη και στην κουλτούρα, της, θα κατανοήσετε νοήματα των έργων της, θα βρεθείτε σε μια όαση Πολιτισμού.