H Howden Hellas Silver Sponsor Delphi Economic Forum 2023

HOWDEN HELLAS: SILVER SPONSOR TOY DELPHI ECONOMIC FORUM.

 

Mε ομιλητή τον Παναγιώτη Δούμα, Member of the EXCO στον θεματικό άξονα «Κλίμα & Περιβάλλον» η Ηowden Ελλάδας στήριξε ως Silver Sponsor το 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό θέμα “Paradigm Shifts”

Από τη γεωπολιτική και διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, οι έγκυροι και έμπειροι ομιλητές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επιδιώκουν – υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων- να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό και με θέμα «Οι εξελίξεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε έναν κόσμο που στοχεύει στο Net Zero”, o Παναγιώτης Δούμας, Member of the ΕΧCO της Howden Hellas αναφέρθηκε στις εξελίξεις που συντελούνται στην ασφάλιση των ΑΠΕ και συνδράμουν στην ανάπτυξη και διεύρυνση των επενδύσεων στον συγκεκριμένο τομέα. Συγκεκριμένα, ο Π. Δούμας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο οποίος υπογραμμίζεται ξεκάθαρα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε από τον Φεβρουάριο του 2022. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο καθοριστικός ρόλος των ΑΠΕ κάνει ιδιαιτέρως σοβαρό και το ζήτημα της σωστής ασφάλισής τους, ειδικά σήμερα που το κόστος των ανταλλακτικών και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο επισκευαστικό κομμάτι -λόγω των ελλείψεων στην αλυσίδα τροφοδοσίας-, οδηγούν σε αυξημένες οικονομικές απώλειες από την διακοπή των εργασιών».

Στο ερώτημα κατά πόσο η ασφάλιση μπορεί να συμβάλλει στην ενεργειακή μετάβαση, ο εκπρόσωπος της Howden τόνισε: «Η ασφάλιση μπορεί να διευκολύνει τη διεύρυνση των επενδύσεων προς την κατεύθυνση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας πολύπλευρα τα συμφέροντα των δανειστών και επιταχύνοντας την ολοκλήρωση των συμφωνιών για περισσότερα έργα και μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Και βεβαίως στη διαδικασία αυτή, πάντα ο ρόλος του εξειδικευμένου broker, του επαγγελματία που θα εντοπίσει τα κενά και θα σχεδιάσει την πλέον ορθολογική και αποτελεσματική κάλυψη, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο ουσιαστικός όμως, ρόλος της ασφάλισης δεν σταματά εδώ. Σήμερα, που οι τεχνολογικές εξελίξεις συμβαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς , ενώ παράλληλα εντείνονται σε συχνότητα και ένταση τα ακραία καιρικά φαινόμενα, γίνεται προφανές πως χωρίς την σωστή και φερέγγυα ασφαλιστική κάλυψη, η μετάβαση προς το Net Zero θα αποτελούσε μία πράσινη ουτοπία».

# ends #

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ HOWDEN ΕΛΛΑΔΑΣ

Η HOWDEN είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα, με εμπειρία είκοσι χρόνων σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και περισσότερους από 150 εξειδικευμένους brokers και τεχνικούς, η Howden στην Ελλάδα προσφέρει στους 2.500 εταιρικούς πελάτες της το σύνολο των υπηρεσιών ασφάλισης, διαχείρισης κινδύνων και αποζημιώσεων με ταχύτητα, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και βαθιά τεχνογνωσία.

Προηγούμενο άρθροΝέα Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης, την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΥπ. Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη