Γυμνάσιο Πλατέος: Καλλιεργώντας την συμπερίληψη και την ενσυναίσθηση

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές του τμήματος Α΄ 1 του Γυμνάσιου Πλατέος.

Υποδέχθηκαν μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ ‘’ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ’’ και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία σε πρόγραμμα που υλοποιεί το σωματείο σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία, την ΔΔΕ Ημαθίας και το BEACTIVEHELLAS.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση της προέδρου κα. Καραγιάννη Έφης και τριών αθλητών του Σωματείου συμμετείχαν σε δράσεις, όπως να γράψουν και να διαβάσουν με τη γραφή Braille, να παίξουν GoalBall, να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδιο, αλλά και να κινηθούν με αυτό για να αντιληφθούν αν το σχολείο είναι φιλικό και προσβάσιμο στα άτομα με κινητική αναπηρία και τέλος να κινηθούν με κλειστά μάτια και την βοήθεια κάποιου συμμαθητή τους.

Όλες οι δράσεις σκοπό είχαν οι μαθητές να αντιληφθούν βιωματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους και να καλλιεργηθούν οι έννοιες όπως η συμπερίληψη, ενσυναίσθηση, συνεργασία, σεβασμός και επικοινωνία.

Στο τέλος της δράσης οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε δύο ερωτηματολόγια σχετικά με τα συναισθήματα που ένιωσαν μέσα από τις βιωματικές δράσεις που συμμετείχαν, αλλά και κατά πόσο προσβάσιμο είναι το Γυμνάσιο Πλατέος στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Οι μαθητές μας ανανέωσαν το ραντεβού με τους αθλητές του Σωματείου για την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο των 2ου ΓΕΛ & Γ/ΣΙΟΥ Αλεξάνδρειας, στην δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Τους μαθητές που με την στάση τους απέδειξαν ότι υποστηρίζουν την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί Δημόπουλος Θ., Αλεξανδράκη Α., Μαρινούδη Θ., Γκουγκουλιά Ε. και Ευθυμιάδου Α.

Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ ‘’ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ’’ για την τιμή που μας έκαναν με τη σημερινή τους παρουσία στο σχολικό μας συγκρότημα και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Καραγιάννη Έφη για την εξαιρετική συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πλατέος

Πλατσάς Βασίλειος

Προηγούμενο άρθροΔήμος Νάουσας: Προσλήψεις δύο εποχικών υπαλλήλων στην Υπηρεσία Καθαριότητας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Τούρκο Πρεσβευτή