Γιατί δεν είμαι χορτοφάγος – Από τον Ανδρέα Ζουρδό, διαιτολόγο διατροφολόγο

“Όταν μελετάς οποιοδήποτε θέμα, ή οποιαδήποτε ιδέα, ρώτα τον εαυτό σου μόνο το εξής: Ποια είναι τα δεδομένα, και ποια αλήθεια προκύπτει από αυτά τα δεδομένα. Μην αφήσεις ποτέ τον εαυτό σου να υποκύψει, είτε σε αυτό που θα ήθελες να πιστέψεις, είτε σε αυτό που πιστεύεις πως θα είχε θετικές επιδράσεις στην κοινωνία αν γινόταν πιστευτό, μονάχα κοίτα με σιγουριά ποια είναι τα δεδομένα.”

Bertrand Russel, μαθηματικός

Το ανθρώπινο είδος είναι εκ φύσεως παμφάγο, με μία μεγάλη τάση για την προσθήκη κρέατος στην διατροφή του. Η ιστορική διαδρομή της δαιμονοποίησης του κρέατος στην δυτική κουλτούρα έχει ελληνικές ρίζες, με τον Πυθαγόρα να έχει ένα ιδιαίτερο θέμα με το κρέας, τα ψάρια αλλά και τα όσπρια. Οι διατροφικές του πεποιθήσεις του σοφού αυτού ανθρώπου πρέπει να κριθούν στο μέτρο της εποχής, και δεδομένου των τότε διαθέσιμων πληροφοριών. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο Έλληνες σοφοί της εποχής να διατυπώνουν απόψεις που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης θεωρούσε πως οι γυναίκες έχουν λιγότερα δόντια από τους άνδρες. Το να είσαι σοφός δεν σημαίνει ότι λες πάντα σοφίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο: 

https://metavolismos.com/%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1/

Προηγούμενο άρθροΒιγκανισμός: Η διατροφή του μέλλοντος είναι ήδη εδώ
Επόμενο άρθροΗ μακρόχρονη χρήση μερικών αντιυπερτασικών φαρμάκων αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων, σύμφωνα με νέα μελέτη