Γιάννης Παπαγιάννης: οι δημότες μας απαιτούν ξεκάθαρες κουβέντες για τις Πρέσπες

Ioannis Papagiannis

“Έχω επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βέροιας τη θέση μας γύρω από την ταπεινωτική συνθηκολόγηση των Πρεσπών. 

Για τον κύριο Βοργιαζίδη, η άρνηση του να εκδοθεί ένα, έστω, ψήφισμα κατά της Συμφωνίας, προσδοκώντας (μάταια) στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά ξεκάθαρη τη θέση του.

Η κ. Μπατσαρά προβάλλει μεταξύ άλλων ως υποψήφιο σύμβουλο ένθερμο υποστηρικτή της κατάπτυστης συμφωνίας και αρνείται να αρθρώσει δημόσια ξεκάθαρο πολιτικό ρόλο. Τα καλά και συμφέροντα βλέπετε..

Για εμάς στο συνδυασμό ‘Δικαίωμα για νέα Βέροια’ δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για μια προδοτική συμφωνία που παραχωρεί στους βόρειους γείτονες μας τα πάντα, όνομα, ταυτότητα, γλώσσα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου με ολέθριες συνέπειες, ήδη ορατές, για την Πατρίδα μας, όπως το μείζον ζήτημα με τα μακεδονικά προϊόντα και τις συνακόλουθες περαιτέρω ζημίες στην οικονομία μας. Tο αυτοδιοικητικό δίλλημα είναι αν θα βάλουμε στο επίκεντρο την αλήθεια και τα συμφέροντα του Eλληνισμού η το ψέμα και τα αλλότρια συμφέροντα.,Εμείς με το χέρι στην καρδιά είμαστε με την αλήθεια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Δεσμεύομαι προσωπικά ενώπιον των συνδημοτών μου, πως ως Δήμαρχος Βέροιας θα αξιοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο, θα συνεργαστώ με όλους τους φορείς της Μακεδονίας ώστε η συνθήκη αυτή να βουλιάξει για πάντα στα νερά των Πρεσπών. Η πρωτεύουσα της Ημαθίας που έχει ως ιστορική έδρα το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού, τη Βεργίνα, θα είναι πρωτοπόρα στο δίκαιο αγώνα για την επιστροφή της λογικής και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας”.

Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

“Δικαίωμα για Νέα Βέροια”