Για τον Κραουνάκη τις κατάρες και τις άρες μάρες…- Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τις μελωδίες, τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη τα λατρεύω. Πολλά από αυτά θα μείνουν ως διαχρονικά στη μουσική μας ιστορία και άλλα θα συγκινούν πάντα με την ευαισθησία τους. Ειδικά αυτά που είναι γραμμένα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όμως, οι  δημόσιες θέσεις και τοποθετήσεις του Σταμάτη Κραουνάκη είναι εξακολουθητικά χαμηλού επιπέδου, που δεν μπορεί να συνάδει με τον δημιουργό. Είναι απόλυτο δικαίωμα του Κραουνάκη να είναι κομμουνιστής ή τοξικά Αριστερός, είναι δικαίωμά του να «παλεύει» για ότι σε τελική ανάλυση πιστεύει ότι μας αξίζει περισσότερο από την φιλελεύθερη αστική δημοκρατία ή τον Μητσοτάκη.   Είναι δικαίωμά του να και συναγελάζεται με τον Πολάκη ή να βρίσκεται στην επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτή την έννοια, όσα δήλωνε, έπραττε ή συνέπραττε σ’ εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι του 2015 εξ αιτίας των παλινωδιών του  Τσίπρα, του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη, της Ζωής και των άλλων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξουσιομανούς Δεξιάς, μπορεί κάποιος να τα παραβλέψει. Όχι να τα ξεχάσει, να τα παραβλέψει.

Μα όταν το θέμα πάει σε θέσεις και απόψεις που μπορεί να στείλουν κάποιον στον τάφο, το πράγμα αλλάζει. Κι ο Κραουνάκης είναι υπόλογος σκληρής κριτικής.

Ακούστε: Η τραγική – ανεμβολίαστη μάνα Πάττυ Κουτμερίδου (δείτε και χθεσινό άρθρο με τίτλο « Για την Πάττυ και το μωρό της») βρέθηκε στο χώμα επειδή το ψεκασμένο περιβάλλον της είχε εξόχως αντιεμβολιαστικές απόψεις. Η υπόθεσή της συγκλόνισε και συγκίνησε το πανελλήνιο.

Προσέξτε: Όταν λοιπόν  μια 39χρονη κοπέλα, χάνει τη μάχη με την  Covid-19, όταν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με νεότερους ανθρώπους, τότε τι περιμένουμε με τους μεγαλύτερους; Πολύ περισσότερο αφού οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών; Λέτε όλα αυτά να είναι δημιουργήματα του Μητσοτάκη;  Άρα, σωστά θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 ετών, με ποινή 100 ευρώ μηνιαίως σε όποιον δεν εμβολιάζεται.

Κι εκεί, πλην όλων των άλλων με τις πολιτικές ανοησίες, μας προκύπτει και Κραουνάκης! Που βγαίνει στην τηλεόραση και αρχίζει τις κατάρες στον Μητσοτάκη! Ταυτίζεται δηλαδή, αυτός ο σπουδαίος μουσικός με τους «ψεκ» και λειτουργεί ως κράχτης τους!

Ε, αυτό αποτελεί μέγιστη ανοησία. Χρησιμοποιώ τη λέξη ανοησία για να μη χρησιμοποιήσω άλλη ή άλλες πιο αρμόζουσες στην περίσταση.

Δηλαδή ρε μουσουργέ, τι σε πειράζει; Το πρόστιμο των 100 ευρώ; Ειδικά σε ανθρώπους που είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν  να είναι υποψήφιοι μελλοθάνατοι; Κι οι οποίοι δεν παίρνουν χαμπάρι με τις συνεχείς επιχειρήσεις πειθούς; Τι στο καλό σε ενοχλεί;

Αντί ο Κραουνάκης με την απήχηση που έχει το έργο του να βγει μπροστά και να προπαγανδίζει υπέρ της σωτηρίας των ανθρώπων με τα εμβόλια, καταριέται τον Μητσοτάκη. Αντί για … σωτηρία της ψυχής που είναι πολύ μεγάλο πράγμα, ο ίδιος τάσσεται με εκείνους που ουσιαστικά οδήγησαν την Πάττυ (κι άλλες κι άλλους) στον τάφο. Συντάσσεται με τον σκοταδισμό, εκείνος  που το μυαλό και η ψυχή του είναι γεμάτα χρώμα, ζωή και δημιουργία. Συντάσσεται με το περιθώριο κι εκείνους –δεν θα ήθελε να τους αποκαλεί κι ο ίδιος συναδέλφους του- που αναζητούν λόγο ύπαρξης στη δημόσια σφαίρα. Συντάσσεται μ’ εκείνους που επηρεασμένοι από φόβους, αφέλεια, ημιμάθεια και φήμες του διαδικτυακού καφενέ, δημιουργούν θανάσιμες συνθήκες για τους ίδιους και τους άλλους.

Σταμάτη, μπορεί να συντάσσεσαι πολιτικά με τον Τσίπρα, τον Μάο, τον καπετάν Αλίμονο κι όποιον θέλεις. Μα δεν μπορείς να είσαι απέναντι και να καταριέσαι όσους προσπαθούν παντοιοτρόπως να σώσουν ανθρώπους. Νομίζω ότι αν μπορούσε να σηκωθεί από τον τάφο της η Πάτυ κι η κάθε Πάττυ θα σε έστελνε στα κομμάτια και δεν θα σε χειροκροτούσε…

Άλλωστε, πίσω από τις κατάρες,  τις κραυγές και τις κίτρινες σελίδες του λαϊκισμού ΔΕΝ υπάρχει από κανέναν σοβαρή ή άλλη εναλλακτική πρόταση.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΑπό τις 7 άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Θα κλείσουν στις 7 το βράδυ – Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.