Για να μην έχουμε αμφιβολίες. Ο Κασιδιάρης «μπήκε» στη Βουλή – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Στις 20:07 της Κυριακής, κάθε αμφιβολία διαλύθηκε. Το κόμμα Σπαρτιάτες που μπαίνει στη Βουλή – προφανώς με τις ψήφους του «κυρίαρχου» λαού, δια του αρχηγού του, Βασίλη Στίγκα, στις πρώτες του δηλώσεις, ευχαρίστησε τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν «το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα – ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του».

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Όλα τ’ αλλά είναι νά ‘χαμε να λέγαμε. Αλλά ας πούμε δυο κουβέντες.

Όταν άφηναν τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη να κάνει μέσω ζουμ τύπου προεκλογικές συγκεντρώσεις, μέσα από τις φυλακές, όταν τον έκαναν «ήρωα», στο κοινό του, κανείς δεν ανέλαβε τη ντροπή και την ευθύνη για την κατάντια του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η διεύθυνση των φυλακών, οι φύλακες, όλοι οι εμπλεκόμενοι «αγρόν ηγόραζαν και ζεύγη βοών πέντε» όταν επί τρία χρόνια ένας καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση με τάγματα εφόδου και δολοφονίες στο ενεργητικό της έκανε προεκλογικό αγώνα.

Ο λάος, μπορεί να είναι κυρίαρχος και με την ψήφο του να επιλέγει ποιον στέλνει στη Βουλή, δεν παύει όμως να επιδέχεται κριτικής.

Και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες «δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν είδα». Όσοι ψήφισαν αυτούς τους ακροδεξιούς τύπους ακολούθησαν τις οδηγίες ενός έγκλειστου που φωτογραφιζόταν με την σβάστικα των Ναζί στο μπράτσο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια απόδειξη ότι ένας καταδικασμένος εγκληματίας μπορεί να παίξει με τη Δημοκρατία, να περιπαίξει τη Δημοκρατία, και να της κουνάει το δάχτυλο –ξέρεις ποιο.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023
Επόμενο άρθροΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Το εκλογικό αποτέλεσμα στο 98,36% της επικράτειας