ΓΕΣ: Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού

Το Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Τχη (ΠΒ) Γεωργιάδη Θωμά» στη Νέα Πέραμο Αττικής, η τελετή εορτασμού της Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ευάγγελος Τουρνάς (ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης), ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας (ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής), ο Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Τσίπρας (ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ), ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο περιθώριο της τελετής τιμήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος ε.α. Ευθύμιος Κατσούρας, Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού την περίοδο 1982-83, ενώ επιδόθηκε έπαινος στο Λοχαγό (ΠΒ) Κωνσταντίνο Τζόκα, πρωτεύσαντα στο Προκεχωρημένο Σχολείο Λοχαγών Πυροβολικού Μάχης στο Fort Sill, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
Επόμενο άρθροΥΠΑΑΤ: Εν εξελίξει προγράμματα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα