Γερμανία: Μέρκελ και Σουλτς προχωρούν ολοταχώς στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού

Αισιόδοξη δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ προσερχόμενη στις συνομιλίες με τους σοσιαλδημοκράτες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν με ταχείς ρυθμούς για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Γερμανία από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Οι άνθρωποι περιμένουν από εμάς να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης και για τον λόγο αυτόν είμαι αισιόδοξη και πολύ αποφασισμένη ότι θα φθάσουμε σε αποτέλεσμα στις συνομιλίες και πιστεύω ότι είναι εφικτό σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα», είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς από την πλευρά του επικέντρωσε στον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει χωρίς κυβέρνηση.

«Την ημέρα που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται στο Νταβός να μιλήσει για να τονίσει για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ παίρνουν μία άλλη κατεύθυνση  … και δεδομένων των προκλήσεων από την Κίνα και τις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται μία ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή Γερμανία», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Το  SPD βασίζεται σε μία φιλοευρωπαϊκή ατζέντα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μείζονος συνασπισμού και ο Σουλτς συμφωνεί με την Αγγελα Μέρκελ ότι θα διεξαχθούν με ταχείς ρυθμούς.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ