Γερμανία: Η Volkswagen ανακοινώνει την πρόθεσή της να επαναγοράζει τα οχήματα ντίζελ των πελατών της, εάν απαγορευθεί η χρήση τους στις γερμανικές πόλεις

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα είναι διατεθειμένη να αγοράσει πίσω οχήματα ντίζελ εάν οι γερμανικές πόλεις τα απαγορεύσουν ενώ παρέχει περισσότερα τα κίνητρα στους δυνητικούς αγοραστές οχημάτων ντίζελ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση στη ζήτηση.

Οι πόλεις στη Γερμανία μπορούν τώρα να απαγορεύσουν τα πιο ρυπογόνα οχήματα ντίζελ από τους δρόμους τους ύστερα από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου τον Φεβρουάριο. Πολλές γερμανικές πόλεις ξεπέρασαν τα όρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τιμές οξειδίου του αζώτου, το οποίο προκαλεί αναπνευστικές παθήσεις.

Για τη βασική μονάδα VW της Volkswagen, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η προσφορά επαναγοράς αφορά τα νέα οχήματα ντίζελ που αγοράζονται από την 1η Απριλίου έως τα τέλη του 2018 και τίθεται σε εφαρμογή εάν η πόλη στην οποία ζει ή εργάζεται ο αγοραστής απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ εντός τριών ετών από την ημερομηνία αγοράς.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι αντιπροσωπείες της θα αγοράζουν πίσω τα εν λόγω οχήματα στην τρέχουσα τιμή τους εάν οι ιδιοκτήτες τους την ίδια στιγμή αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο που δεν εμπίπτει στους περιορισμούς για την κυκλοφορία στις πόλεις.

Για την τσεχική μονάδα Skoda, η εγγύηση αφορά οχήματα που θα αγοραστούν από την 1η Απριλίου έως το τέλος Ιουνίου, αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή εάν επιβληθούν απαγορεύσεις εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία αγοράς. Για την Audi, η προσφορά αφορά μισθωμένα οχήματα.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τα τέλη Ιουνίου τα κίνητρα προκειμένου οι πελάτες να ανταλλάξουν τα παλαιά μοντέλα ντίζελ με νέα.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε με ευρωπαϊκά κονδύλια η ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ.. Παρελήφθησαν τα πρώτα 22 οχήματα. “Είναι μόνο η αρχή” δήλωσε ο Ν.Τόσκας
Επόμενο άρθροΤο πρόχειρο φαγητό έξω είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία από ό,τι το σπιτικό, σύμφωνα με νέα μελέτη