ΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 18-9-2023 Ενημερωτικό Δελτίο τελευταίου 24ωρου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου 2023, ενεργώντας με άγνωστους συνεργούς του, εξαπάτησαν ημεδαπή γυναίκα στην Πιερία. Συγκεκριμένα, της τηλεφώνησαν ισχυριζόμενοι ότι η κόρη της νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη και της ζήτησαν χρήματα δήθεν για να χειρουργηθεί άμεσα.

Μάλιστα για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί γυναίκα συνεργός τους προσποιήθηκε στο τηλέφωνο τη δήθεν τραυματισμένη κόρη της.

Στη συνέχεια η παθούσα τοποθέτησε σε σημείο που της υπέδειξαν το ποσό των 4.700 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησης τους από επιτήδειους στον ακόλουθο σύνδεσμο της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας:

·       https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/eidikes-symvoules-gia-apofygi-exapatisis-politon/

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κατερίνη και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις ΓΕΕΘΑ για την αρχική ανακοίνωσή του για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη
Επόμενο άρθροΟ ανεξάρτητος υποψ. Περιφερειάρχης KM σας προσκαλεί στην επίσημη παρουσίαση της ΣΥΝ-εργασίας