ΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 14-4-2025 Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία

 Πραγματοποιήθηκαν 2.759 έλεγχοι οχημάτων και 3.297 έλεγχοι ατόμων

 Συνελήφθησαν 26 άτομα για διάφορα αδικήματα

 Βεβαιώθηκαν 964 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν από το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου 2025 έως το πρωί της Κυριακής 13 Απριλίου 2025, ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 2.759 έλεγχοι οχημάτων και 3.297 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

  • 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
  • 2 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
  • 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
  • 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα,
  • 12 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
  • 9 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, βεβαιώθηκαν και 964 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο άρθρο«Ο κόσμος που αλλάζει και οι προκλήσεις των νέων δεδομένων» – Γράφει η Συρμούλα Τζήμα – Τόπη
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Βρισκόμαστε προ ενός εμπορικού πολέμου δίχως να μπορούμε ακόμα να υπολογίσουμε τις επιπτώσεις