Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Νέα αντίληψη και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες – βίντεο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο της Βέροιας, κεντρικό θέμα ήταν η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας και η νέα αντίληψη που θα προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στον ασθενή.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Ομιλητές ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο κ. Πέτρος Τσαπαρόλουλος Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής ΤΟΠΦΥ και η κα Μαρία Χατζή, Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Βέροιας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε το νοσοκομείο και στην σημερινή κατάσταση που υπάρχει ανάπτυξη και προγραμματίζεται λειτουργία νέων μονάδων καθώς επίσης και λειτουργία νέας πτέρυγας που θα στελεχωθεί επαρκώς ώστε να μπορέσει να δέχεται ασθενείς από τον Οκτώβριο.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ανάπτυξη της καρδιολογικής κλινικής, τις αναβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες και εξέφρασε την πρόθεσή του για την προοπτική λειτουργίας και καρδιοχειρουργικού τμήματος που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Από αριστερά προς δεξιά: 1- Μαρία Χατζή Δ/ντρια Κ.Υ. Βέροιας – 2- Δημήτρης Μαυρογιώργος Διοικητής Γ. Νοσοκομείου Βέροιας και 3- Πέτρος Τσαπαρόπουλος Πρόεδρος ΤΟΠΦΥ Βέροιας.

Η στελέχωση του νοσοκομείου αυτή τη στιγμή αγγίζει το 70%, που δεν επαρκεί από τη στιγμή που τα τραυματολογικά περιστατικά όλου του νομού μεταφέρονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Στην βελτίωση μιας σειράς στοιχείων που αφορούσαν στη δημόσια δαπάνη για την υγεία αναφέρθηκε ο κ.Τσαπαρόλουλος και συμπληρώνοντας τόνισε ότι οι  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν θα εξυπηρετήσουν την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Τέλος, προσέθεσε ότι  πλέον υπάρχει μια καινούργια αντίληψη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στον τρόπο αξιοποίησης των πόρων του ΕΟΠΥ.

Τέλος, η κ. Χατζή δήλωσε ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να λειτουργούν μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στον Προμηθέα και στην Καλλιθέα, δύο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βέροιας ώστε οι πολίτες να έχουν μια πρώτη φροντίδα χωρίς να αναγκάζονται να έρχονται στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου, που με την υπερπροσπάθειά του έχει κατορθώσει να μετατρέψει το νοσοκομείο σε πρότυπο θεραπευτήριο, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Συγχαρητήρια επίσης του αξίζουν γιατί μπόρεσε να μοιραστεί με το προσωπικό, το όραμά του για μια νέα αντίληψη στην παροχή νοσηλείας μέσα από συνεχή ανάπτυξη, βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και ανθρώπινο πρόσωπο.

Δείτε το βίντεο: