ΓΕΝ: Πρώτο συνέδριο Ναυτικής Ισχύος

 Το «1ο Συνέδριο Ναυτικής Ισχύος» με κεντρικό θέμα «Η Θαλάσσια Ισχύς ως Συντελεστής Εθνικής Ισχύος» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της ναυτικής συνιστώσας στη συνολική εθνική ισχύ, με έμφαση στους τομείς της διπλωματίας, της γεωστρατηγικής, της οικονομίας και της στρατιωτικής στρατηγικής.

Σύντομο μήνυμα θα απευθύνουν αρχηγοί συμμαχικών και φιλικών Ναυτικών, ενώ θα μιλήσουν υψηλόβαθμα στελέχη (ε.α) των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας, της εφοπλιστικής κοινότητας και ακαδημαϊκοί. Επιπρόσθετα, έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος (ε.α) Π. Χηνοφώτης και ο ακαδημαϊκός Edward Luttwak.

Το ακροατήριο θα απαρτίζεται από εκπροσώπους υπουργείων, ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπους ξένων στρατιωτικών αποστολών που υπηρετούν στη χώρα μας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας κά.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα forum κατάθεσης και ανταλλαγής ιδεών επί διαφόρων θεμάτων που αφορούν στις προκλήσεις-ευκαιρίες του περιφερειακού περιβάλλοντος ασφάλειας της χώρας μας, υπό το πρίσμα της ναυτικής ισχύος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙταλία: Αυξημένα τα κρούσματα γρίπης, έως τώρα καταγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια μολύνσεις – «Να χρησιμοποιείτε προστατευτική μάσκα», συστήνει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας
Επόμενο άρθροΓερμανία: Βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος επιδίωκε η τρομοκρατική οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ” που εξάρθρωσαν οι αρχές