ΓΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – 48 χρόνια

????????????????????????????????????

Γ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Κατερίνης: Χρονιά αφιέρωμα στη μνήμη και επιτυχή πορεία

 

  Αποτελεί το αθλητικό καμάρι σε μια από τις προσφυγικές συνοικίες της Κατερίνης. Στην περιοχή του Μυλαύλακου-Παράδεισου ο Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος «Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Κατερίνης, εκφράζει την ποδοσφαιρική ταυτότητα της γωνιάς της πόλης, που την ανέδειξαν και την σμιλεύουν οι συμπολίτες μας με καταγωγή – και όχι μόνο – από τις αλησμόνητες πατρίδες.

  Σαράντα οκτώ χρόνια πριν ιδρύεται ο σύλλογος με σημείο αναφοράς τον δικέφαλο αετό. Το σύμβολο της θύμησης και της αναπόλησης μιας άλλης πορείας της ρωμιοσύνης, εκεί στην ανατολικά, στη γη του Πόντου και της Ιωνίας.

  Γεγονός που δεν λησμονήθηκε ποτέ από τους σημερινούς απογόνους. Έτσι φέτος με αφορμή τα εκατοντάχρονα της Μικρασιατικής καταστροφής και των εκατόν τριών της Ποντιακής γενοκτονίας, η οικογένεια του «ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ» ως ελάχιστο φόρο τιμής αφιερώνει την αγωνιστική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κατερίνης, στις μνήμες του πόνου του Ελληνισμού. Δείγμα σεβασμού και τιμής. Απόρροια απόφασης που συνάδει με τη φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού και των αξιών του κοινωνικού μας ιστού.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε μια περίοδο που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός προσπαθεί να ανακάμψει από τους αποκλεισμούς της πανδημίας, από την οικονομική δυσπραγία, λόγω των γενικότερων συνθηκών, οι προσπάθειες της διοίκησης του Γ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» επικεντρώνονται στην προετοιμασία  των ομάδων και των τμημάτων της Ακαδημίας που λειτουργεί. Το καταφέρνει με σωστή κατανομή αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με επιλογή επαγγελματικής οργάνωσης των τμημάτων.

Ήδη εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-23 και των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Πιερίας, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη, η προετοιμασία άρχισε. Στις εγκαταστάσεις του συλλόγου η ομάδες … ανεβάζουν  ρυθμούς. Με κατευθυντήριο στόχο μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, αλλά κυρίως με ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής.

  Με δυναμικό πάνω από τριάντα πέντε ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δέκα είναι ηλικίας κάτω των δέκα οκτώ ετών και με πληθώρα μικρών παιδιών που πλαισιώνουν τις Ακαδημίες, ο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» δηλώνει αγωνιστικό παρών. Μάλιστα με αθλητές κάτω των δέκα έξι χρόνων συμμετέχει με μια δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας της  Ε.Π.Σ. Πιερίας με την επωνυμία «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Β’». Ιστορικά η ομάδα του Μυλαύλακου-Παραδείσου της Κατερίνης αγωνίστηκε πριν είκοσι χρόνια στην τότε τέταρτη εθνική κατηγορία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  «Η φετινή είναι χρονιά τιμής για εμάς. Δεν λησμονούμε τα δεινά των προγόνων μας. Δικαίως τους αφιερώνουμε τούτη την αγωνιστική μας πορεία. Ο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» μετά τα πέτρινα χρόνια και την πανδημία επανήλθε δυναμικά, κατακτώντας πέρσι μια θέση στην πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της τοπικής Ε.Π.Σ. Σε αυτό και κάτι παραπάνω προσβλέπουμε και φέτος. Με την στήριξη όλων μας και τη συνδρομή φίλων και φιλάθλων του συλλόγου θα φτάσουμε στο στόχο.

  Δίδουμε βάρος στην αξιοποίηση των νέων ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την περιοχή και την ανάδειξη ταλέντων. Νοιώθω ικανοποίηση γιατί μέσω της προώθησης ταλέντων ο ποδοσφαιριστής μας, Χρήστος Ιωαννίδης, αγωνίζεται σήμερα σε ομάδα της σούπερ λίγκα 1, τον Ιωνικό. Επίσης με χαροποιεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες υψηλών κατηγοριών και για άλλα παιδιά του συλλόγου.» δηλώνει ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Κατερίνης, Παναγιώτης Σατσίδης.

  Συνεχίζοντας ο κ. Σατσίδης, τονίζει: «Σε αυτή την κοινή διαδρομή ασφαλώς δεν είμαι μόνος. Προσπαθούμε συλλογικά, τόσο τα διοικητικά μέλη όσο και η τεχνική ηγεσία και οι συνεργάτες. Ο καθένας με το ρόλο του. Με νοικοκύρεμα και αλληλοϋποστήριξη θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εύχομαι τη νέα αγωνιστική να απολαύσουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Εκφράζω την εμπιστοσύνη μου στο έργο της Ε.Π.Σ. Πιερίας και τον Σύνδεσμο των Διαιτητών, με τους οποίους μέσα από πνεύμα καλής διάθεσης, ξεπερνούμε τα όποια προβλήματα.»

  Στο ερώτημα ποιές ομάδες θεωρεί ότι θα πρωταγωνιστήσουν  φέτος, ο πρόεδρος του «ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ», ανέφερε τις, Βατανιακός, Α.Ε. Ποντίων, Αναγέννηση Κολινδρού, Αιγινιακός.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

  Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας την τελευταία τριετία βρίσκεται ο Στέφανος Ταβουκτσής, με άμεσο συνεργάτη του τον Γεώργιο Μπεκιάρη. Άλλοι τέσσερις προπονητές πλαισιώνουν τις Ακαδημίες του συλλόγου.

  Ο Στέφανος Ταβουκτσής με εικοσαετή προπονητική διαδρομή σε ομάδες της Πιερίας (Α.Ε. Περίστασης- Γ.Α.Σ. Σβορώνος- Α.Ε. Ποντίων -Εθνικός Σταθμού και τελευταία Ατρόμητος) ξεχωρίζει για την εργατικότητα του, τη γνώση και το σεβασμό στον αντίπαλο. Δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προπονητές της Πιερίας και ευρύτερα.

  «Η Πιερία έχει πολλά και αξιόλογα ταλέντα, όπως βέβαια και η ομάδα μας. Αλλά και το πολύ σημαντικό ότι ο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» διαθέτει μια ικανότατη διοίκηση που πορεύεται σε επαγγελματικά πρότυπα. Και μαζί με τους αγνούς φιλάθλους μας δημιουργούμε μια αξιοζήλευτη ομάδα.» επισημαίνει ο κ. Ταβουκτσής, ενώ σκιαγραφώντας το προσεχές πρωτάθλημα, δηλώνει: «Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν θα φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα με γνώμονα την εμπειρία, την αγωνιστική διάρκεια και τις πολλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Αυτό που λέμε, ότι όποιος διαθέτει πάγκο.

  Στις τάξεις της ομάδας μας συνυπάρχουν και έμπειροι και μικρής ηλικίας ποδοσφαιριστές. Τα νεαρά παιδιά είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας, διότι δεν έχουν εκ των πραγμάτων σταθερή και διαρκή αγωνιστική απόδοση. Αυτό μας αναστέλλει στο να έχουμε ελπίδες πρωτιάς.»

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ

  Ο Στέφανος Ταβουκτσής αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στον Πιερικό. Στην ομάδα που υπεραγαπά και η οποία  για τελευταία φορά, την διετία 1991-93 διέπρεψε στην τότε πρώτη εθνική κατηγορία. Έκτοτε η ομάδα της Κατερίνης δεν επανήλθε στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με πόνο ψυχής σχολιάζει:

  «Τα τελευταία χρόνια ο Πιερικός δεν διαθέτει ανθρώπους για να αξιολογήσουν τα ταλέντα του Νομού. Επί παραδείγματι την απελθούσα δεκαετία, στελέχωσαν αρκετά παιδιά σημαντικές ομάδες στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, χωρίς όμως να έχουν παίξει στην ιστορικό εκφραστή της Πιερίας. Είναι λυπηρό, αλλά η αξιολόγηση γίνεται με όχι καθαρά αξιοκρατικά ποδοσφαιρικά κριτήρια.

  Ας εφαρμόσουν το παράδειγμα του Θόδωρου Κυζίρογλου. Την πενταετία 1988-93 ο αείμνηστος παρακολουθούσε τα ταλέντα του Νομού, επέλεγε τους καλύτερους και έτσι δημιουργήσαμε με κορμό Πιεριείς αθλητές, τον Πιερικό που επανήλθε στην πρώτη κατηγορία. Απλά πράγματα.»

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ «ΑΤΡΟΜΗΤΟ»

  Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Αυγούστου. Την ώρα της προπόνησης διοικητικοί του Γ.Α.Σ. «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» Κατερίνης δεν εφησύχαζαν υλοποιώντας το δικό τους πρόγραμμα της προετοιμασίας. Ο πρόεδρος διεκπεραίωνε διαδικαστικά θέματα, ο αντιπρόεδρος, Χάρης Ιωαννίδης φρόντιζε τον χλοοτάπητα του γηπέδου, ο γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Καπακασαλίδης στα απαραίτητα γραφειοκρατικά θέματα, αναρτώντας παράλληλα τις ανακοινώσεις του συλλόγου και το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων της ομάδας. Και δίπλα φίλαθλοι έτοιμοι να προσφέρουν. Η συλλογικότητα στην πράξη.

  Ο «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ» της Κατερίνης. Το συνώνυμο που δηλώνει ως ανδρείος και θαρραλέος, την αγωνιστική του πορεία, εκεί στη γειτονιά των ανθρώπων της προσφυγιάς και του μόχθου που δίκαια καμαρώνουν για την ομάδα της καρδιάς τους.

Προηγούμενο άρθροΌμιλος ΟΤΕ – Οικονομικά Αποτελέσματα Β’ Τριμήνου 2022
Επόμενο άρθροΚλειστό σήμερα από τις 11 το πρωί το ΔΑΚ Νάουσας λόγω διεξαγωγής του Πανελλήνιου Σεμιναρίου Διαιτητών