Γαλλία-Le Figaro: Η Ελλάδα, από φορολογική άποψη, είναι για τους Γάλλους συνταξιούχους περισσότερο συμφέρουσα από την Πορτογαλία

Η Ελλάδα, από φορολογική άποψη, είναι για τους Γάλλους συνταξιούχους περισσότερο συμφέρουσα από την Πορτογαλία. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Figaro με τίτλο «Ελλάδα ή Πορτογαλία: Ποιος είναι ο καλύτερος φορολογικός παράδεισος για τους συνταξιούχους;».

To βασικό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα σήμερα εμφανίζεται ελαφρώς περισσότερο ελκυστική από την Πορτογαλία, η οποία εδώ και δύο χρόνια κατήργησε το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της μηδενικής φορολόγησης των συντάξεων από αλλοδαπές πηγές επιβάλλοντας φορολογία 10%.

Εκμεταλλευόμενη την «οπισθοδρόμηση» της Πορτογαλίας, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα ευνοϊκότερο σύστημα για τους συνταξιούχους τον Ιούλιο του 2020, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι τα εισοδήματα που αποκτούν οι αλλοδαποί συνταξιούχοι εκτός Ελλάδας φορολογούνται με 7%, αλλά και ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι πιο ευνοϊκά.

«Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από Γάλλους συνταξιούχους, ιδιαίτερα για τις Κυκλάδες», τονίζει στην εφημερίδα η δικηγόρος και φοροτεχνικός Παναγιώτα Μαρσό, επισημαίνοντας, όμως, ότι αυτό συμβαίνει «περισσότερο για το κλίμα και την ποιότητα ζωής». «Η λευκή αρχιτεκτονική θυμίζει σε κάποιους την Κορσική», υπογραμμίζει η κ. Μαρσό.

Ωστόσο, για τους Γάλλους συνταξιούχους φαίνεται ότι η Πορτογαλία εξακολουθεί να έχει προβάδισμα στις καρδιές τους:«Οι Γάλλοι δεν γνωρίζουν ακόμη το ευνοϊκό ελληνικό φορολογικό σύστημα», επιβεβαιώνει η συμβολαιογράφος του ομίλου Monassier, Ματίλντ Μαουέρ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα, ιδίως τα νησιά, φαίνεται σε κάποιους πιο μακριά από την Πορτογαλία. Τα ελληνικά νησιά σημαίνουν υψηλές τιμές ακινήτων (έως και αρκετά εκατομμύρια ευρώ), αλλά και απόσταση από την οικογένεια και τη Γαλλία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε περίπτωση επαναπατρισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕλβετία: Με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου ξαναγίνονται ‘τάση’
Επόμενο άρθροΕΕ: Ζ. Μπορέλ: Οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν