Γαλλία: Έρχομαι στη Γροιλανδία σε ένδειξη αλληλεγγύης από τη Γαλλία και την ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε κατά την άφιξή του σήμερα στη Γροιλανδία, ότι η επίσκεψή του έχει στόχο να επιδείξει την αλληλεγγύη της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την “κυριαρχία” και την “εδαφική ακεραιότητα” της αρκτικής νήσου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί οι ΗΠΑ ν’ αναλάβουν τον έλεγχο της πλούσιας σε ορυκτά Γροιλανδίας, που έχει στρατηγική θέση στον Αρκτικό Κύκλο για λόγους εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, ενώ δεν έχει αποκλείσει και τη χρήση πολεμικής ισχύος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Διαρρήκτες άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα από μεζονέτα στα Πεύκα
Επόμενο άρθρο5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Σ. Φάμελλος: “Διαψεύσαμε όσους προέβλεπαν συνέδριο διχόνοιας και μαχών. Ήταν συνέδριο δημοκρατίας και σύνθεσης”