Γαλάζια Ελλάδα …και μεθοδεύσεις – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η μεγάλη σε απόσταση νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, αλλά και η χθεσινή στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές καταδεικνύει τη συνέχεια, σ’ ένα περίπου μήνα. Το αίτημα της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή κι επιστροφή στην κανονικότητα με στόχο την ανάπτυξη της χώρας, είναι πια αναμφισβήτητο.

Γράφει ο συνεργάτης τουΈμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το είπαμε/γράψαμε και στην προηγούμενη εβδομάδα. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας χρεώνεται προσωπικά στον Μητσοτάκη, όπως χρεώνεται η πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίπρα. Κι ο νικητής των εκλογών δεν μπορεί παρά να στρέφει το βλέμμα του στις εθνικές εκλογές επιδιώκοντας ένα αποτέλεσμα ικανό να επιτρέψει την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την απόλυτη και μεγάλη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρετε φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας δεν έχουν υποθηκεύσει την επόμενη ημέρα του τόπου μόνο με τις μεγάλες εκκρεμότητες που αφήνουν στην Οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Ασφάλεια. Την έχουν υπονομεύσει/παγιδεύσει και με την απλή αναλογική. Το βλέπουμε και από την εφαρμογή της  στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου δήμοι και περιφέρειες δύσκολα θα κυβερνηθούν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα –πλην πολλών άλλων- η Θεσσαλονίκη- όπου ο νέος δήμαρχος διαθέτει …. μειοψηφία σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων!!!

Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνει το δρόμο για τις εθνικές.

Η δυνατότητα ομαλής διακυβέρνησης της χώρας είναι απαραίτητη. Η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία αν λάβει κανείς υπόψη και τις τελευταίες κινήσεις της Φώφης Γεννηματά και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Ολιγάρχες και «σύστημα» κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν «το παιδί για όλες τις δουλειές» κι επιχειρούν ν’ αποτρέψουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ενεργοποιώντας  το εφεδρικό σχέδιο της απλής αναλογικής και σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό άλλον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Β. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, κλείνει τον δρόμο σε οποιασδήποτε μορφής μετεκλογική συνεργασία αυτού του κόμματος με την Νέα Δημοκρατία, καθιστώντας έτσι την αυτοδυναμία της όρο για την εθνική μας επιβίωση.

Η λύση/απάντηση της κοινωνίας δεν μπορεί παρά να είναι μια: Η διατήρηση του  γαλάζιου στον χάρτη της Ελλάδας κι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Οι αγορές δείχνουν ήδη το δρόμο από την περασμένη Κυριακή.  Οι πολίτες έδειξαν έτοιμοι για την μεγάλη πολιτική αλλαγή.