Γ. Στύλιος: “Στο παρά ένα” το ταμείο Μικροπιστώσεων για τους αγρότες

Γιώργος  Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βεργίνα Τηλεόραση 

Στο «παρά ένα» το ταμείο Μικροπιστώσεων για τους αγρότες 

Εξασφαλίζει άμεση ρευστότητα έως 25.000 ευρώ 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που φαίνεται να τίθεται σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος «Το Ταμείο Μικροπιστώσεων έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε στο “παρά ένα”, για να μη πω στο “και πέντε” όπου οι τράπεζες πλέον θα παρουσιάσουν τα δικά τους προϊόντα»

Εκτίμησε ότι πρόκειται για «ένα πολύ μεγάλο και πολύ χρήσιμο εργαλείο» για τους αγρότες υπογραμμίζοντας ότι «δίνει άμεση ρευστότητα στους παραγωγούς», οι οποίοι μπορούν να λάβουν μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς καμία εγγύηση, με το μισό ή και παρακάτω επιτόκιο συγκριτικά με τα υπόλοιπα δάνεια που δίνονται.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε τοποθετείται χρονικά η έναρξη της λειτουργίας του ο κ. Στύλιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έπρεπε να έχει γίνει ήδη».  «Η κάθε τράπεζα θα βγάλει το δικό της προϊόν. Είμαστε σε επικοινωνία με τις τράπεζες» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, πρόκειται για ένα εργαλείο που είναι ήδη στη διάθεση των ενδιαφερομένων και αφορά επενδύσεις έως και τριών εκατ. ευρώ.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=Ktp2dPR5l0g

 

Προηγούμενο άρθροΕύξεινος Λέσχη Βέροιας: Συλληπτήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Η βοήθεια μας προς την Τουρκία, δεν είναι θέμα διπλωματίας. Είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπιάς»