Γ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας: Εξέλιξη ερευνών σχετικά με την υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης παρασκευής και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθη αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης 

Σύμφωνα με τις Τελωνειακές Αρχές οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τα 7.500.000 ευρώ

 Στο πλαίσιο της διαρκούς έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αναφορικά με υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων και τη σύλληψη 30 ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής (σχετικό το από 29 Μαρτίου 2023 Δελτίο Τύπου), συνελήφθη για την ίδια υπόθεση ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας.

Πρόκειται για αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος εντοπίσθηκε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές, εκτιμούν ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, ανέρχονται σε 7.506.788 ευρώ.

Ο προαναφερόμενος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού
Επόμενο άρθροΚώστας Σκανδαλίδης: Η διαχείριση των προσφύγων να γίνεται με όρους κοινωνικής ένταξης και προστασίας και όχι κάνοντας τους τη ζωή δύσκολη